Putin açıkladı: Suikasti son anda engelledik

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD başta olmak üzere Batı'nın istihbarat desteğiyle, Rus gazetecilere suikast düzenleyecek Ukraynalı bir "terör grubunu" önlediklerini söyledi.

Putin açıkladı: Suikasti son anda engelledik
Putin açıkladı: Suikasti son anda engelledik
GİRİŞ 25.04.2022 15:47 GÜNCELLEME 25.04.2022 16:54
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) ünlü Rus gazetecilerden birine yönelik suikastı engellediğini açıkladı.

CIA dahil Batılı istihbarat servislerinin desteğiyle Ukrayna'nın Rus gazetecileri öldürmek için harekete geçtiğini iddia eden Putin, "Bu sabah FSB birimleri, ünlü Rus gazetecilerden birine saldırmayı ve onu öldürmeyi planlayan terör grubunun faaliyetlerini önledi. Elbette şimdi bunu reddedecekler fakat bulgular ve kanıtlar çürütülemez nitelikte" dedi.

Putin, Batı'nın Rusya'yı içeriden yok etmeye çalıştığını ancak bu tür girişimlerin başarısız olacağını söyledi.

Vladimir Solovyov

O GAZETECİ VLADİMİR SOLOVYOV

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) de Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) talimatıyla Rus gazeteci Vladimir Solovyov'u öldürmeyi planlayan aşırı milliyetçi "National Socialism/White Power" üyelerini yakaladıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Rus devlet televizyonu Russia 1'de konuşan Solovyov, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgalin Avrupa hatta dünyayı kapsayacak yeni bir aşamaya geçtiğini belirterek NATO'yu tehdit etmişti.

"SUİKAST PLANI ZELENSKİY İLE İLGİLİ"

Konu ile alakalı Sputnik'e demeç veren Solovyov ise, kendisine yönelik suikast planının doğrudan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ilişkisi olduğuna inandığını belirtti.

"Düşünüyorum ki bunun doğrudan Zelenksiy ile ilişkisi var, zira Zelenskiy doğrudan tehdit etti, yani birçok kez ismimi andı" ifadelerini kullanan Solovyov, Zelenskiy'e "rahat vermediği için" hedef alındığına inandığını da ekledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • Kalplihis 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya haydut devlet leri cok iyibildigi icin tinlamiyor
    Cevapla
  • Mete 2 yıl önce Şikayet Et
    Isme bak kesin dogrudur faşist beyaz güç. Beyazlıgi slavligindan mi geliyor sarayliligindan mi. Güc zaten belli.
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne dersen yalan bu saatten sonra....
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin için doğruysa ne farkeder?
    Cevapla
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    adamın tavrına bir bak dünyayı almayı kafaya koymuş
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    Her alanda yazarım bunu. Rusya Ukrayna savaş konusunda yorum yazmayalım. Bizler Fondaşcılara karşı yorum savaş açalım çünkü bu daha önemli. Devletimiz ne yapacağını çok iyi biliyor, bizden farklı destek bekliyor ama. İsyankar olmayalım, şükredelim, dik duralım, çocuklarımıza iyi bakalım, geleceği temin etmek için. Hedef Kızıl Elma kardeşlerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak