Suu Çii'ye 5 yıl hapis cezası! Mahkumiyet 175 yıla çıkabilir

Myanmar'da askeri mahkeme; ülkenin devrik lideri Aung San Suu Çii'yi yolsuzluktan 5 yıl daha hapis cezasına çarptırdı. Suu Çii, mahkemenin kendisine yönelttiği suçlamaların tümünden mahkum edilirse; 175 yıla kadar hapis cezası alacak.

Suu Çii'ye 5 yıl hapis cezası! Mahkumiyet 175 yıla çıkabilir
Suu Çii'ye 5 yıl hapis cezası! Mahkumiyet 175 yıla çıkabilir
GİRİŞ 27.04.2022 11:55 GÜNCELLEME 27.04.2022 11:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Myanmar'da askeri mahkeme, bu zamana kadar 11 defa yolsuzluk suçlaması yöneltilen Aung San Suu Çii'ye yolsuzluk davasında ilk kararını açıkladı.

Suu Çii'nin, 600 bin dolar nakit ve altın rüşvet almakla suçlandığı yolsuzluk davasında, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Devrik lider, 10 yolsuzluk soruşturmasıyla daha karşı karşıya bulunuyor.

76 yaşındaki Suu Çii, şimdiye kadar yasa dışı telsiz ithal etmek ve bulundurmak, halkı isyana teşvik etmek ve Kovid-19 kısıtlamalarını ihlalden 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suu Çii'nin, darbeyle başa geçen askeri yönetimin kendisine yönelttiği suçlamaların tümünden mahkum edilmesi durumunda 175 yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade ediliyor.

MYANMAR'DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve bir yıllığına olağanüstü hal ilan etmişti.

Myanmar ordusunun, darbe karşıtı protestocu ve isyancı gruplara silahlı müdahalesi sonucu bugüne kadar 902 kişi hayatını kaybetti, binlerce gösterici gözaltına alındı.

Bu arada Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşuna (AAPP) göre, ülkede darbeden bu yana yaklaşık 1400’den fazla kişi hayatını kaybetti, 10 binin üzerinde kişi gözaltına alındı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • 543 1 yıl önce Şikayet Et
    budistlerle savaşmak onlara karşı cihad etmek istiyorum keşke böyle bir fırsatımız imkanımız olsa bakalım birden çok tanrıları onları kurtaracakmı kıyamette o taptıkları taş tanrıların hepsi mahşerde kendilerinden davacı olacak çünkü onlar sürekli allahın zikredenlerdir
    Cevapla
  • mehmet007 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaç müslüman öldürttü ama ona cezası yok ,kafir bir küfür bir
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesindeki müslümanların katledilmesine çanak tutup göz yumarak, mazlumları sınırdışı ederek, mal ve haklarını ellerinden alarak yaptıkları kendine fayda sağlamamış. Kalan ömrünü bir hücrede açlık, sefillik ve sıkıntıyla geçirmesini dilerim. Ne ekersen onu biçersin.
    Cevapla
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgi dolu müslüman katili budist rahipleriniz acaba halktan yana mı oldu ordudan yana mı oldu. Yani barış ve sevgi dolu budist rahipleriniz hangi tarafın kafasını vuruyor tecavüz ediyor malını yağmalıyor. Müslümanlara saldırırken halkı galeyanı getirip pek bir önde vazife almışlardı barışçı budist rahipleriniz.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zulumler son bulur eden cezasını çeker. Bu işin birde ahireti var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor