200 Amerikalı öğrenci, Müslüman arkadaşlarına destek için oruç tuttu

ABD'nin Illinois eyaletindeki bir lisede 200'den fazla öğrenci, Kadir Gecesi öncesi okuldaki Müslüman arkadaşlarıyla dayanışma sergilemek için oruç tuttu. Haber, Pegasus çalışanlarının Kadir Gecesi'yle dalga geçtiği olayı akıllara getirdi.

GİRİŞ 29.04.2022 12:06 GÜNCELLEME 29.04.2022 12:06
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

NEW ABD'nin Illinois eyaletindeki bir lisede 200'den fazla öğrencinin, dün Kadir Gecesi öncesi okuldaki Müslüman arkadaşlarıyla dayanışma sergilemek için oruç tuttuğu belirtildi.

Yerel TV CBS 2 kanalında yer alan habere göre, eyaletin Maine şehrindeki Doğu Maine Lisesi'nde Müslüman olmayan 200'den fazla öğrenci ve bazı okul çalışanları dün tam gün oruç tuttu.

Okulun Müslüman Öğrenciler Derneği'nden Waleed Atawneh, TV kanalına yaptığı açıklamada, "Tüm sınıf arkadaşlarınızla ve ailenizle bir araya geliyorsunuz, bence bu tür bir şey ramazanın ruhunu ortaya çıkarıyor." ifadesini paylaştı.

Gün boyu oruç tutan öğrencilerden Julia Jaroslawski de orucun insanın kendini disipline etme konusunda zor bir ders olduğunu belirterek, farklı kültürleri ve fedakarlıkları daha iyi anlamak için Müslüman arkadaşlarının kendisini motive ettiğini kaydetti.

Jaroslawski, "Yiyecek ve su hakkında ne kadar sık düşündüğümü fark ettim. Gelecekte ne yiyeceğimi düşünmek yerine, şu anda ne yaptığıma odaklanmam gerektiğini anladım." dedi.

Chicago'nun kuzeyinde bulunan Doğu Maine Lisesi'nin mezunları arasında, 1961-64 yılları arasında öğrencilik yapan Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton gibi isimler de yer alıyor.

YORUMLAR 120
  • Seviyesiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki bizimkilerin seviyesi liseye gidenler kadar bile degil. :-)
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    O görüntülerdeki Pegasus çalışanlarının gözümüzde BİR SOLUCAN KADAR DEĞERİ YOKTUR vesselam
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen hayvanlari rencide edecek kelimeler kullanmayalim.
    Cevapla
  • ttttt 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan olmak gençlerde ortaya çıkıyor. Yaratık olmak ta payzın da ortaya çıkıyor. Adını yazmaya utanıyorum. Çünkü şirin ismi akışmıyor kendisine. Kusura bakmasın.
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde batılı hayranı olup ta gerçek manada bir türlü batılı olamayan sakat zihniyetli zavallılar ABD li Hristiyan gençler kadar bile olmadıkları için utanırlar mı diye düşünürüm amma imkansız bir şey. utanmak için kişi de önce vakar lazım.
    Cevapla
  • Feqîyê Teyran 1 yıl önce Şikayet Et
    İslâmiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez. Gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar. |Asar-ı Bediiyye, s.318
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"