12 yıl sonra görüldü! 'Kıyamet uçağı' göklerde!

Rusya'nın nükleer savaşı komuta etmek için kullandığı 'kıyamet' uçağının Moskova semalarında görülmesi endişeye neden oldu.

12 yıl sonra görüldü! 'Kıyamet uçağı' göklerde!
12 yıl sonra görüldü! 'Kıyamet uçağı' göklerde!
GİRİŞ 03.05.2022 19:41 GÜNCELLEME 03.05.2022 19:41
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Nükleer bir savaş sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin'in ülkesini yönetmesine izin veren 'Kıyamet günü uçağı' 12 yıl aradan sonra yeniden ortaya çıktı.

Rusya-Ukrayna savaşı 2 aydan fazla süredir hız kesmeden devam ediyor. Rusya'nın nükleer savaş başlatacağı iddiaları devam ederken, Rusya'nın 'kıyamet' uçağı olarak bilinen uçağının Moskova semalarında uçtuğu ifade edildi.

 

NÜKLEER SALDIRI İDDİALARI

Daily Mail'de yer alan videoda, kıyamet uçağı Ilyuhsin ıl-80'in şehrinde kenarında daire çizdiği görülüyor. Bu durum nükleer saldırı iddialarını da da güçlendirdi.

"TÖREN İÇİN ÇIKARILDI"

Ancak Rusya ise uçağın Zafer Günü geçit töreninde alçak bir uçuş sergileyeceği ve gösteri için provalara katılacağını söyledi.

EN SON 2010 YILINDA GÖRÜLMÜŞTÜ

Sovyet Dönemi'nden kalma ve kokpit dışında tamamen penceresiz olan 'Uçak Kremlin'ikinci Dünya Savaşı'ndan beri göklerde. Kıyamet 2010 yılındaki Zafer Bayramı kutlamalarından beri görülmemişti.

KIYAMET GÜNÜ UÇAĞI NEDİR, NEDEN TASARLANDI?

Peki Batı ile Rusya arasında tansiyonu yeniden yükselten 'kıyamet günü uçağı' nedir ve neden tasarlandı?

Ilyushin Il-80 muhtemel bir nükleer savaşta Rusya Devlet Başkanı Putin'in binmesi için özel olarak tasarlandı. Havada yakıt ikmali yapabilen ve bu sayede günlerce uçabilen uçak Rus liderin nükleer saldırı durumunda Rusya'yı havadan yönetmesine ve saldırı emri verebilmesine olanak tanıyor.

ÖZELLİKLERİ 'DEVLET SIRRI' OLARAK SAKLANIYOR

'Kıyamet Günü Uçağı'na ait pek çok özellik devlet sırrı olarak saklanıyor. Bu nedenle eldeki bilgiler kısıtlı. Ancak uçağın nükleer füze birimleriyle iletişimini sağlayan özel bir donanımı olduğu ve kuyruğunda yer alan anteni sayesinde balistik füze denizaltılarıyla iletişim sağlayabildiği biliniyor.

Uçakta ayrıca olası büyük patlamalardan yolcuları korumak için kokpit dışında pencere bulunmuyor.

YORUMLAR 73
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Algıyla parlatılmış kağıttan kaplanlar...!!
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna kendinizi dev göstermeye çalışmayın.ukraynada karizma çizildi.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    PUTIN nùkleer atacaksan ABD'ye at. Zira Saddamla Irani 8 sene savastirdi gòbek kaşıdı. Korfez krizi sonrasi ŞĪĪ hilali yaratip " SUNNI -ŞII" savasi kurguladi. Romanya, Bulgaristan, Polonya'yi NATO'ya katip uçbeyi gibi Ukrayna'yi gazlayip ateşe atti. Hep ben başka kıt'adayim " ben savaşlara uzagim" vekalet savaslari ile dùnyayi kariştiriyorum havasinda ama bi gūn onun da tepesine bomba dūşsūn..Iraklı ölūlerin yaninda puro icen Coni de hesap versin..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    camura battikca sacmaliyorlar,artik 100 yil eski hallerine gelemezler
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Gosteris abd varsa bizdedir var diyor nereye kaçacak uzayami cikacak at ta görelim erkeksen ama yemez biliyorki ben kullanirsam dünyadan tecrit edilirim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler