Esed rejiminden para karşılığı af

Yeni Şafak gazetesi; Suriye'de Esed rejiminin ilan ettiği afın lafta kaldığını; 200 bine yakın tutukludan sadece 150'sinin serbest bırakıldığını iddia etti.

Esed rejiminden para karşılığı af
Esed rejiminden para karşılığı af
GİRİŞ 06.05.2022 08:54 GÜNCELLEME 06.05.2022 08:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriye'de Esed rejimi; geçtiğimiz haftalarda af ilan etmişti. Ancak söz konusu af ile işlgili olarak; 200 bine yakın tutukludan sadece 150'sinin bıraklıdğı öne sürüldü. Bırakılanlar ise, para karşılığında isimleri listeye eklenen mahkumlar oldu. Şam'da yakınlarını bulma ümidiyle toplanan binlerce tutuklu yakını karara isyan etti. Suriye Adalet Bakanlığı, oluşturulan komisyon görevlilerinin, ailelerden, tutuklu yakınlarını listeye dahil etmek için para istediğini doğruladı. Para vermeyi reddeden ailelerin hapishane önüdeki bekleyişleri sürüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejimin işkence altında ölen binlerce kişinin akıbetini örtmek için kasıtlı bir kaos çıkardığını iddia etti. Yetkililer, serbest bırakılan kişilerin sayısını tespit edemediklerini söyledi.

Suriye Tutuklu ve Tutukluların Serbest Bırakılması Komisyonu başkanı Fahd El-Musa, Esed rejiminin açıkladığı son kararnamenin genel bir af anlamına gelmediğini söyledi:

"Bir kişinin ölümüne yol açanlar, af kapsamı dışında tutuluyor. Ancak yüzlerce kişiye işkence altında itiraf kağıtları imzalattılar. Sağlıklı bilgi almanız mümkün değil."

YORUMLAR 1
  • hsyn 1 yıl önce Şikayet Et
    sanami düştü lafta kaldığı milletin huzuru kalmadı duzeni bozuyorlar adam olani var olmayani daha çok gitmesin ler diyemi uğraşıyorsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu