Rusya'nın 'Sizi haritadan sileriz' tehdidine İngiltere'den 'Sizi yok ederiz' yanıtı

Rusya'nın "Hipersonik Sarmat balistik füzeyle İngiltere'yi haritadan silme" tehdidine, İngiliz medyası "Lazer silahlarımızla Putin'in füzelerini saniyeler içinde yok ederiz" şeklinde cevap verdi.

Rusya'nın 'Sizi haritadan sileriz' tehdidine İngiltere'den 'Sizi yok ederiz' yanıtı
Rusya'nın 'Sizi haritadan sileriz' tehdidine İngiltere'den 'Sizi yok ederiz' yanıtı
GİRİŞ 06.05.2022 14:45 GÜNCELLEME 06.05.2022 14:45
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Rus devlet televizyonuna konuk olan Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitry Rogozin, 208 tonluk Satan-2 veya Sarmat olarak bilinen füzeyle ilgili tehditler savurdu.

Rusya'dan sanal nükleer saldırı tatbikatıRusya'dan sanal nükleer saldırı tatbikatı

Rogozin, füzelerin Moskova'nın yaklaşık 3 bin kilometre doğusundaki Krasnoyarsk bölgesindeki Sibirya kasabası Uzhur'da konuşlandırılacağını söyledi.

Rus devlet televizyonunda "RS-28 Sarmat" füzesinin İngiltere büyüklüğünde bir alanı tek seferde haritadan silebilecek kapasitede olduğu ileri sürüldü.

Satan 2'nin ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombalarından 2000 kat daha güçlü olduğu belirtiliyor.

İNGİLİZ MEDYASI DA LAZER SİLAHLARI RAFTAN İNDİRDİ

Rusya'nın tehdidine ise cevap medya aracılığı ile verildi. Haberlerde, İngiliz lazer silahlarının gemilere monte edileceği ve düşman İHA'larını izlemek ve yok etmek için kullanılabilecek yüksek enerjili bir savunma sağlayacağı belirtildi.

Haberlerde ayrıca, Putin'in hipersonik füzelerine bir tehdit olduğu, ancak Kraliyet Donanması'nın lazer silahlarının Putin'in hipersonik füzelerini saniyeler içinde yok edebileceği ifade edildi.

Britanya Savunma Bakanlığı daha önce savaş gemilerine, uçaklara, helikopterlere ve zırhlı araçlara kurulacak üç "yönlendirilmiş enerji silahı (DEW)" için 130 milyon sterlin (137,7 milyon dolar) para ayırmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 94
  • alican 1 yıl önce Şikayet Et
    ingilterenin kendini savunmada tek lafı bu mu . şakaya alıyorlar anlaşılan . hiç istila edilmemişliğin şımarıklığı. alooo kafanıza nükkleer bomba gelecek
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    sana da senin insan ırkından olmayan nice varlıklar var sayılar yetmez türlerini anlamaya ömrün yetmez gezegenlerini görsen ağzın kapanmaz desek .devrelerin yanar beynin durur.dünya ya bakdığında bir sineğin pislediği yer gibi görürsün dünyanı.en iyisi yaşa ve ömrünü bitir.susmak bazan en güzelidir
    Cevapla
  • Hah hah haaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusların füzelerini o lazerler le asla vuramassınız
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerede o günler , yiyin birbirinizi de kurtulalım .
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Lazer silahıyla saatte 30 mach hızına ulaşan füzeyimi vuracan nerden buldun o teknolojiyi uzaylılar varda bilimkurgu filmlerinde izlediğimiz sahneler gerçekmi oldu ingiltere sen balon bir ülkesin arkanızda abd olmasa bugün sana bağlı olan devletler bile çoktan ayaklanmıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor