İngiltere, Türkiye'deki köpek saldırıları nedeniyle uyarı yayımladı

İngiltere'de hükümet; Türkiye'de son dönemde iyice artan başıboş köpek saldırıları nedeniyle vatandaşlarına uyarıda bulundu.

GİRİŞ 07.05.2022 16:44 GÜNCELLEME 08.05.2022 09:32
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son dönemlerde iyice artan başıboş köpek saldırıları, insanları tehlikeye atmaya devam ediyor. Her geçen gün çok sayıda vatandaşımız bu saldırıların kurbanı olurken; bu canlıların toplanarak sağlıklı bir şekilde yaşayacakları barınaklara taşınması işlemi çok yavaş ilerliyor.

Son saldırı ise Ankara'da yaşandı. Grup halinde gezen köpekler; genç bir kıza saldırdı. Genç kız, bir sürücünün kornaya basması ve bir vatandaşın köpekleri korkutmak için eline sopayla bölgeye gelmesi sonucu kurtarıldı.

8 başıboş köpek yolda yürüyen genç kadına saldırdı8 başıboş köpek yolda yürüyen genç kadına saldırdı

İngiltere'nin Türkiye için yayımladığı seyahat uyarı haritası

İNGİLTERE'DEN, TÜRKİYE'DEKİ KÖPEK SALDIRILARA DAİR VATANDAŞLARINA UYARI

Artan köpek saldırıları sonrası İngiltere, Türkiye'ye gidecek vatandaşları için oluşturduğu seyahat uyarı listesine köpek saldırılarını da ekledi.

Hükümetin resmi sayfasında Türkiye ile ilgili bölümde "Stray dogs" başlığıaltında yer alan bilgilendirme notunda, çoğu şehirde başıboş köpeklerin olduğu, yerel yönetimlerin bunları kontrol etmek için harekete geçtiği ancak bu canlıların sürüler halinde dolaşarak saldırdığı ifade edildi.

İngiliz hükümeti tarafından yapılan uyarının devamında; "Kendinize iyi bakın, sakin olun ve başıboş köpeklere yaklaşmayın" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada; Türkiye'nin hayvan hastalıkları konusundaki tecbrübesine atıf yapılarak; "Eğer ısırılırsanız, sağlık kuruluşlarından yardım alın" denildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 142
  • SEFİL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakalım bizimkiler suriyeli kardeşlerinden fırsat bulup ne zaman bu sıkıntıyla ilgilenecekler, ama çok zor.......
    Cevapla
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler, İngiltere anladı,bizimkiler anlamadı...
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hakları hayvan haklarının önünde olmalı bakmak istiyen künyeli bir şekilde evinde baksın sıkıldım diye sokağa bırakmasın geriside barınaklara alınmalı beslemek isteyen sevmek istiyen barınağa gitmeli.
    Cevapla
  • Takili 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplayıp bunları değerlendiren ülkelere ihracat yapın onlar düşünsün ne yapacaklarını.
    Cevapla
  • Beyazzz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu köpeklerden belediye sorumludur olacak olaylarda direk başkanlar mahkemeye hesap vermesi lazım görev belediye başkanının
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti