Bakan Akar açıkladı: 73 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuvvet Komutanlarıyla birlikte hudut hattında incelemelerde bulundu. Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu'nda şimdiye kadar 73 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 08.05.2022 16:17 GÜNCELLEME 08.05.2022 16:25
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlarıyla birlikte Hatay'da bulunan hudut hattını ziyaret etti. Bakan Akar ziyaretinde, hudut güvenliğine yönelik, sınırda incelemelerde bulundu. 

Bakan Akar, Pençe-Kilit Operasyonu'nda şimdiye kadar 73 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

HUDUT HATTINA ÜST DÜZEY ÇIKARMA

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile hudut güvenliğine yönelik inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Hatay’a geldi.

Hatay Havalimanı’nda Vali Rahmi Doğan, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, buradan sınırın sıfır noktasına hareket etti.

Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakolu’na gelen Akar, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu’dan hudut tekmili aldı.

SINIRIN YANIBAŞINDA İNCELEME

Hudut Karakol Komutanı’na Türk bayrağını öperek emanet eden Akar daha sonra alınan tedbirlere ilişkin brifing aldı, gözetleme kulesine çıkarak hududu inceledi.

Akar ve beraberindeki komutanların hudut hattındaki inceleme ve denetlemeleri devam ediyor. Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakolu Suriye'nin Afrin sınırının hemen karşısında, sınır hattının çok yakın bir mesafesinde yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 81
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbim sen Devletimize Milletimize zeval verdirtme İç ve dış hainlerin kurdukları tuzakları boşa çıkart bir birlerine düşürt Ordumuzu Tüm Güvenlik Güçlerimizi koru kolla muhafaza eyle Küffara karşı muzaffer eyle Amiiiiiiin İnşaALLAH
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydin yiğitler çok daha fazla leş istiyoruz
    Cevapla
  • Ülküm 1 yıl önce Şikayet Et
    73 leş çok az hatta komik bir rakam,730 olmalıydı,bizim şehitlerimizin kanı yerde kalmamalı
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun...
    Cevapla
  • Okuyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    15 temmuz, öncesi asker nire sonrasında asker nireee. Gelde Erdoğan'ı sevme arkadaş. Bakanı yerinde duramıyo, o asker ne yapar biliyon mu sen!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!