KKTC Cumhurbaşkanı Tatar hükumet kurma görevini bakana verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümeti kurma görevini İçişleri Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel'e verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar hükumet kurma görevini bakana verdi
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar hükumet kurma görevini bakana verdi
GİRİŞ 09.05.2022 20:30 GÜNCELLEME 09.05.2022 20:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Başbakan Faiz Sucuoğlu liderliğinde 25 Nisan’da kurulan Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi’nde (YDP) oluşan koalisyon hükümeti 30 Nisan’da istifa etmişti. Hükümetin istifasının ardından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümeti kurma görevini İçişleri Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel'e verdi.

Görevlendirme, Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu tarafından yapılan açıklama ile duyurularak, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yerel saatle 17.30’da UBP Genel Başkanı ve Başbakan Faiz Sucuoğlu’nu Cumhurbaşkanlığı’nda kabul ettiği ifade edildi.
Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Tatar, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Sucuoğlu ile istişarelerde bulunduktan sonra, Anayasa’nın 106. maddesinin 2’nci fıkrasına dayanarak UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel’i yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi” denildi.

Açıklamada, Anayasa’nın 106 maddesinin 2’nci fıkrasının “Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu’nu kurma görevini, güvenoyu alabilecek bir grup başkanına veya milletvekiline verebilir” ifadelerini içerdiği de hatırlatıldı.
Anayasa uyarınca Üstel’in kabinesini 15 gün içinde Cumhurbaşkanı’na sunması veya görevi iade etmesi gerekiyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bizim de söyledikleri parlamenter sistem bugün yıkıldı ayrın kuruldu amac Türkiye cıkmaza sokmak 6masa kuruldu ve anlaşamadı dağıldı hükümete nasıl yönetecek ler işte görün
    Cevapla
  • Aha yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Alın size koalisyon hükümeti aklımız bir anda bin dokuzyüz iki binlerin krizlerini yaşadığımız yıllara gitti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak