İngiltere tarihinde bir ilk: Kraliçe yerine Prens!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, her yıl katıldığı İngiltere Parlamentosu'nun resmi açılış törenine 59 yıl sonra ilk kez katılamadı. Kraliçe II. Elizabeth'in konuşmasını oğlu Prens Charles okudu.

İngiltere tarihinde bir ilk: Kraliçe yerine Prens!
İngiltere tarihinde bir ilk: Kraliçe yerine Prens!
GİRİŞ 10.05.2022 15:13 GÜNCELLEME 10.05.2022 15:13

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth yarım asrı aşkın bir süre sonra ilk kez İngiltere Parlamentosu'nun resmi açılış törenine katılamadı. Parlamento açılış töreninde, Kraliçe II. Elizabeth yerine oğlu Galler Prensi Charles'ın Kraliçe adına konuşma yaptı.

59 YIL SONRA BİR İLK

Buckingham Sarayı tarafından dün yapılan açıklamada, "Kraliçe epizodik hareketlilik sorunları yaşamaya devam ediyor. Doktorlarıyla istişare ederek, yarın için isteksizce Parlamentonun resmi açılışına katılmamaya karar verdi" denilmişti.

Bu gelişme ile Kraliçe II. Elizabeth, 59 yıl sonra ilk kez bir Parlamento açılışına katılmamış oldu. Daha önce tahtta bulunduğu süre boyunca Kraliçe, 1959 ve 1963 yıllarında yalnızca hamile olduğu için Parlamento açılışlarına katılmamıştı.

İngiltere'de her Parlamento yılının açılışında konuşma yapan Kraliçe II. Elizabeth, bu törenler sırasında hükümetin yasama planlarını, gündemini ve getirmek istediği yasaları belirttiği bir konuşma yapıyordu. Bir süredir yaşadığı hareketlilik sorunları nedeniyle Kraliçe Elizabeth, son zamanlardaki bir takım etkinlikleri iptal etmek zorunda kalmıştı.

En son geçtiğimiz hafta Kraliçe’nin her yaz ayında Buckingham Sarayı'nda gerçekleşen bahçe partilerine katılmayacağı belirtilmişti

TAHTTA 70. YILINI KUTLAYACAK

Öte yandan İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip olan Kraliçe Elizabeth, bu yıl haziran ayında tahttaki 70. yılını kutlayacak.

İngiltere'de Platinium Jubile olarak adlandırılan bu kutlamalara Kraliçe’nin katılımıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak