ABD'den Girit'e F-35 konuşlandırma kararı! Yunanistan'dan S-300'ler için Türkiye şartı

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait F-35 ve F-15 savaş uçaklarının, Washington'ın son yıllarda büyük altyapımı yatırımları yaptığı Girit'teki Souda Hava Üssü'ne konuşlanacağı belirtildi.

GİRİŞ 11.05.2022 14:10 GÜNCELLEME 11.05.2022 14:10
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

ABD Hava Kuvvetleri, F-35A ve F-15E savaş uçaklarının Yunanistan’ın Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne konuşlandırmaya hazırlandığı ifade edildi.

RESMİ BAŞVURU YAPILDI

Yunanistan'ın en saygın gazetelerinden Kathimerini'de yer alan habere göre; bu konuşlanmanın gerçekleşmesi için Washington yönetimi Yunan hükümetine gerekli başvuruyu yaptı.

F-35 ve F-15 savaş uçakları

ONAY ALMASINA KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Yunan makamları başvuru sonrası bürokratik mekanizmayı işletime alırken; söz konusu onayın verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

JETLER TATBİKATLARA KATILACAK

Bölgeye kaç uçağın, personelin geleceği ve ne kadar süre kalacağına dair bir bilgi paylaşılmazken; jetlerin bazı tatbikat ve operasyonlara katılacağı belirtildi.

Girit'teki Souda Hava Üssü

HAVA ÜSSÜNE BÜYÜK ALTYAPI YATIRIMLARI YAPILDI

ABD ordusu, Girit'teki Souda üssüne büyük altyapı yatırımları yaparak; F-35 gibi son teknoloji uçakların konuşlanabileceği pozisyona getirdi.

ABD'NİN S-300 TEKLİFİNE TÜRKİYE KOŞULU

Öte yandan ABD'nin, Yunanistan'dan 90'lı yıllarda Rusya'dan satın aldığı S-300 bataryalarının yanı sıra Yunan ordu envanterindeki OSA-AK ve TOR M-1 hava savunma sistemleri ile BMP-1 tipi zırhlı araçların da Ukrayna'ya gönderilmesini istedi. Atina'nın ise buna karşılık Midilli, Sakız ve Rodos gibi adalara telafi sistemler gönderilmesini istediği bildirildi.

Yunan S-300'ü

"TÜRKİYE'DEN GELEN TEHDİTLER VAR"

Yunanistan'ın saygın diğer bir gazetesi Ta Nea'nın, Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili geniş bilgiye sahip kaynaklara dayandırdığı haberinde; Yunanistan'ın ABD ile temaslarda "Türkiye'den gelen tehditlere ve Türk savaş uçaklarının Yunan adaları üzerinde sürekli gerçekleştirdiği uçuşlara" işaret ettiği bildirildi.

Habere göre Yunanistan, "Ancak ABD ya da diğer NATO ülkelerinin Midilli, Sakız ve Rodos gibi adalarda konuşlu sistemleri acilen telafi etmesi durumunda Atina'nın Ukrayna'ya sevkiyat yapabileceği" yanıtını verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 106
  • Yok birşey 1 yıl önce Şikayet Et
    Olağan durum. Amerika herzaman olduğu gibi çifte standart yapıyor Yunan istan ,Rusya'dan s300 aldığı zaman sesini çıkarmadı biz s400 alınca yaygara kopardı Türkiye'nin güçlenmesini. İstemiyor fakat Türkiye eski Türkiye değil bunu anladılar engellemeler onun için. Yunanistan'a gelince tamamen Amerika'nın kuklası olmuş Amerika ve Fransa Almanya'ya fazla guvenmesin olası bir durumda yanlız kalırlar tıpkı ukranya gibi Yunanistan aklını bir önce toparlaması lazım. Aksi takdird e. Çok geç olabilir
    Cevapla
  • Perişanistan 1 yıl önce Şikayet Et
    Omurgasızlar abd'nin ab'nin kölesi olmuşlar, emir eri olmuşlar.Bir ülkenin bir duruşu olur.Perişan ettiler ülkelerini.
    Cevapla
  • Sabret 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Ukrayna savaşıyla vesilesiyle Avrupadaki birçok ülkenin evnanterindeki Rus menşeili silah ve silah sistemlerini bizzat Rusya eliyle imha ettirerek kendine pazar oluşturuyor. Ayrıca biliyor ki Rus sistemleri Türk insansız uçakları tarafından kolayca vurulabiliyor ama aynı İHA ların ABD hava savunma sistemlerini vurabileceğine dair henüz bir veri yok,abd de belki buna güveniyor ee tabi bir de Yunanistan silah satıp parasına konulabilecek en müsait enayi...
    Cevapla
  • bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    maşallah herkes vatan millet sakarya diyor ama bu ülke savaşa 3 gün dayanamaz çünkü bu Aziz millet aç kalma korkusu evsiz kalma kredi ödeyememe korkusu taşıyor ey aziz millet dolar Euro altın işe yaramaz yağ şeker mazot işe yaramaz devlet olmazsa yeni aldığın araç hangi otobanda gider devlet olmazsa akıl başa gerek
    Cevapla
  • ben dedim 1 yıl önce Şikayet Et
    tb 2ler o sistemleri vuruyor çok rahat gönderme vuralım hepsini bu adama ne yediriyorlar gıda zehirlenmesi var yediği gıdalar dokunuyor gaza iyi geliyor yarın arkanda kim duracak merak ediyorum sonun ukranya gibi olacak hepsi bu toprak bütünlüğünüde kaybedeceksin bunu bil istedim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı