Yunanistan F-35'leri almaya artık çok yakın

ABD yönetimi, Yunanistan'ın F-35 savaş uçaklarını alma sürecini hızlandırdı. Türkiye'ye verilmeyen F-35'ler Atina'ya verilerek; 2023'teki seçimlerde Miçotakis'in eli güçlendirilecek.

GİRİŞ 08.08.2022 10:51 GÜNCELLEME 08.08.2022 11:01
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye ile ABD arasında büyük krize sebep olan S-400 süreci sonrasında Washington yönetimi, Türkiye'yi hem üreticisi hem de alıcısı olduğu F-35 programından çıkarmış, Ankara'ya F-35 satılmamasına karar vermişti.

SÜREÇ YUNANİSTAN İÇİN HIZLANDIRILDI

F-35 satın alamayan Türkiye farklı alternatiflere yönelirken, dikkat çekici bir iddia Yunan medyasından geldi. Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini, ABD'nin Yunanistan'a 20 adet F-35 satmayı gündemine aldığını ve süreci hızlandırdığını aktardı. İlk partinin ardından; Atina'ya 20 adet F-35 daha satma opsiyonunun da masada olduğu belirtildi.

MİÇOTAKİS'İN SEÇİMDE ELİ GÜÇLENECEK

Gelecek yıl seçimlere gitmeye hazırlanan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in elinin bu hamle ile kuvvetleneceği de öne sürüldü.

SÜREÇ HIZLANDIRILDI

Yunanistan'ın milyarlarca dolar ödemeyi göze alacağı belirtilirken, haberde; "Pentagon'un bu prosedürü hızlandırmaya çalışması olağandışı ve Miçotakis'in ABD Kongresi'nde yaptığı bir konuşmadan sonra geldi. O konuşmada Miçotakis, ABD Başkanı Joe Biden'a Türkiye'ye F-16 satılmaması çağrısını yapmıştı" denildi.

Ta Nea: Türkiye Fransa'dan Rafale savaş uçaklarını istediYunan bakan F-35'ler için ABD'de

YUNAN VE ABD YETKİLİLER SÜREKLİ İLETİŞİM HALİNDE

Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ve Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'un da Washington'da Pentagon ve jetleri üreten Lockheed Martin'den yetkililerle görüştüğü belirtildi. Anlaşmanın tamamlanması için Yunanistan'ın altyapı hazırlığı yapması gerektiği kaydedildi.

ABD'den Girit'e F-35 konuşlandırma kararı! Yunanistan'dan S-300'ler için Türkiye şartıABD'den Girit'e F-35 konuşlandırma kararı

BAZI ABD F-35'LERİ GİRİT'TE

ABD Hava Kuvvetleri'nden ve Lockheed Martin'den bazı yetkililerin Girit'teki askeri üslerle birlikte başka askeri üslerde tespit çalışmaları yapacağı kaydedildi. Yunan medyası, "Türkiye ile yaşanan gerilimden dolayı Yunan Hava Kuvvetleri, bu uçakları Ege'den uzak tutmak istedi" yorumunu yaptı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 34
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    F35 düşürmeye Türkler cok yakın heycanla bekliyoruz
    Cevapla
  • Safa kuzugüden 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi uçağımızı yapıp muhanetten kurtulmalıyız az kaldı inşallah nükleere de sahip olabilirse kartlar yeniden karılacam
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    derhal rusyadan çin den savaş uçağı almalıyız yakında savaş çıkabilir gafletten uyanalım artık
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu f35 lerin işletme maliyetleri yüksek değil mi bırakın alsınlar zaten borçları var en zayıf noktası nda acımak yok ama...
    Cevapla
  • İlhan 1 yıl önce Şikayet Et
    amerika bu tavrıyla TÜRK düşmanı olduğunu bir kez daha gösterdi ne diyelim ektiğini biçecek amerika dost değil açık bir düşmandır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı