Ta Nea: Türkiye Fransa'dan Rafale savaş uçaklarını istedi

Yunan gazetesi Ta Nea, Türkiye'nin Fransa'dan Rafale savaş uçaklarının tedarikini istediğini iddia etti. Öte yandan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, ABD'ye yapacağı ziyarette F-35'leri masaya getirecek.

GİRİŞ 18.07.2022 16:06 GÜNCELLEME 18.07.2022 16:15
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Yunan lobisine yakınlığı ile bilinen Demokrat Chris Pappas ve Cumhuriyetçi Frank Pallone tarafından sunulan ve Türkiye'ye yeni F-16 savaş uçakları ile F-16 modernizasyon kitlerinin satışını kısıtlayan yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada kabul edilmişti. Böylelikle Türkiye'ye F-16 satışı 2 şarta bağlanmıştı.

  1. Biden'ın bu savaş uçaklarının Türkiye'ye satışının ABD çıkarına olduğunu teyit etmesi;
  2. Tedarik edilecek jetlerin, Yunan hava sahasını ihlal etmeyeceğinin garantisinin verilmesi.

TA NEA: RAFALE İSTEDİLER

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Ta Nea, Türkiye'nin bu gelişmeden sonra harekete geçtiğini iddia etti. Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa lideri Emmanuel Macron arasında telefon görüşmesi yapılmış ve SAMP/T hava savunma sistemlerinin son durumu ele alınmıştı.

Ta Nea, SAMP/T dışında Türkiye'nin Fransa'dan Rafale savaş uçakları satın almak istediğini yazdı. Ancak konuyla ilgili taraflardan herhangi bir açıklama gelmedi.

YUNANİSTAN'DAN F-35 ÇIKARMASI

Öte yandan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, ABD'nin başkenti Washington'ı ziyaret ederek ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile görüşecek. Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesi, Panagiotopoulos'un ABD ile halihazırda hayli yüksek olan askeri işbirliğini daha da artırmayı planladığını belirtirken, ikilinin F-35'lerin alımını da görüşeceği belirtildi.

ATİNA F-35'LERİ İSTİYOR

Yunanistan yömetimi, 20 adet yani bir filo F-35 savaş uçağı satın almak için, geçtiğimiz ay ABD'ye resmi talep mektubu göndermişti.

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, NATO zirvesi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada bir F-35 hava filosu almak istediklerini ve ikinci bir filo için de opsiyonu bulunduklarını belirterek "Geçtiğimiz günlerde gönderdiğimiz talep mektubu bu sürecin bir parçasıydı" ifadelerini kullanmıştı.

Miçotakis uçakların teslimatının 2027-2028 içerisinde başlamasını beklediklerini belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 142
  • Nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal manukyan iktidar olunca uçaklar yaptı racak
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni uçak yapmak İçin kampanya yapılsın devlet bankalarına
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara boşuna para vermeye gerek yok TB2'ler hepsine bedel.
    Cevapla
  • Yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    bir an önce keendi ucağımızı yapmalıyız caresi yok camilerde sağa sola para toplanacağına bu işi için toplansın .
    Cevapla
  • Yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir din görevlisiyim ve en ücra köyden büyükşehire pek çok yerde görev yaptım. Yıllarca Ramazanlarda Türk hava kurumuna Zekat ve fitre toplamak zorunda kaldım. THK'da o paralarla paraşüt şampiyonaları düzenledi. Planör eğitimleri verdi planör ne işe yarayacaksa...
    Cevapla
  • Yalan yok 1 yıl önce Şikayet Et
    F35 yerine F16 bile alamadık ve Sonrada Evdeki bulgurdan olduk ...
    Cevapla
  • Deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin şahsiyeti bahsettiğin 2 uçaktanda önemlidir unutma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular