ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Çözüm bulun

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Yunan mevkidaşıyla Washington'da yaptığı görüşmede; Türkiye ve Yunanistan'ı, uzun süredir devam eden anlaşmazlıklara pragmatik çözümler bulmaya çağırdı.

ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Çözüm bulun
ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a çağrı: Çözüm bulun
GİRİŞ 19.07.2022 10:47 GÜNCELLEME 19.07.2022 10:47
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim son dönemde tırmanırken ilişkilerin iyi olduğu Atina-Washington hattında ise dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Yunan mevkidaşı Nikos Panagiotopulos ile bir araya geldi.

"ANLAŞMAZLIKLARA ÇÖZÜM BULUN" ÇAĞRISI

Bakanlar iki ülke arasında gelişen savunma ortaklığını masaya yatırırken, görüşmede Türkiye'yle yaşanan kriz de gündeme geldi.

Yunanistan ABD'den F-35 istedi!Yunanistan ABD'den F-35 istedi!

ABD Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan ve Austin ile Panagiotopulos'un görüşmesinde nelerin konuşulduğuna dair bilgilendirmenin olduğu açıklamada; "Liderler ayrıca yapıcı diyalog yoluyla Ege'deki gerilimi azaltmanın yollarını da görüştü. Önümüzdeki günlerde Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ile telefonda görüşeceğini kaydeden Bakan Austin, her iki tarafı da uzun süredir devam eden anlaşmazlıklara pragmatik çözümler bulmaya çağırdı" denildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 39
  • Hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD sen kafanı yorma kendi işine bak. Amerika da iç kargaşa çıkacak sen onunla uğraş.
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitsin Teksas Austin 'deki bir barda Jazz müzik dinlesin , Bir yandan Yunan'a gazı verip verip , öte yandan sakın ha deyip duruyor .
    Cevapla
  • YUSUF YILDIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Adi sam amca, Ukrayna yı kışkırtıp Rusya ya dövdürdün, Avrupa'nın artıklarıyla beslenen aç ve sefil palikarya yı da bize karşı kışkırtıp duruyorsun ama dayak yemesine mani olamayacaksın, Türk devlet aklı uygun vaktini bekliyor.
    Cevapla
  • mehmet coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan,a binlerce zırhlı,taarruz helikopteri ve ağır silahları yığdın,simdi iki ulke arasında saglikli bir dialog istiyorsun..şu bir gerçek;amerika birgun devre dışı kalirsa ortadogu,fransa ve ingiltere devre disi kalirsa afrika harika bir yer olur..ama yılanın başını koparalım derseniz önce amerika,yi yoneten siyonist hahamları temizlemek gerekir..
    Cevapla
  • yasin oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    bur sene sonra yunan 100 ilimiz olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak