Yunanistan ABD'den F-35 istedi!

Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’den F-35 savaş uçaklarının Yunanistan’a satılmasını istedi.

GİRİŞ 19.07.2022 00:54 GÜNCELLEME 19.07.2022 09:34
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Austin, Pentagon’da Panagiotopoulos ile görüştü. Görüşme öncesinde basına kısa bir açıklama yapan Austin, ABD ile Yunanistan arasındaki savunma iş birliğinin "hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu" söyledi.

Austin, "Güncellenen ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İş Birliği Anlaşmaları ülkelerimizin ortak barış ve güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığı gösteriyor ve bunlar NATO’nun bölgeye stratejik giriş hedeflerini desteklemek üzere Yunanistan’daki Amerikan askeri varlığının artırılmasına imkan sağladı." diye konuştu.

YUNAN BAKAN AUSTİN’DEN F-35 İSTEDİ

Panagiotopoulos ise ABD ile ülkesi arasındaki savuma iş birliğinin "son yılların en yüksek seviyesine çıktığını" söyledi. Yunan Bakan, Rusya’yı "saldırgan" olarak tanımlarken bu ülkeye karşı "her türlü adımı atmaya" ve "Ukrayna’ya her türlü yardımı yapmaya" hazır olduklarını belirtti.

Ülke ismi vermeden "revizyonizm" suçlamasında bulunan Panagiotopoulos, şöyle konuştu:

"Revizyonizm, ister uluslararası hukuk düzenini düzenleyen temel kuralların sorgulanması şekliye ortaya konulsun, ister uluslararası kabul görmüş sınırları değiştirme arayışı olarak ifade edilsin veya çoğu zaman olduğu gibi her ikisi olarak tezahür etsin, ABD, Yunanistan ve Kuzey Atlantik İttifakı'nın çıkarları için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Revizyonizm hakim olmamalıdır. İlkelerin farkında olmalı ve olumsuz emsallerden kaçınmaya kararlı olmalıyız ve bu tür yasa dışı ve istikrarsızlaştırıcı davranışlara kalkışanlara karşı ortak bir duruş sergilemeliyiz. Temel ortak hedef, öncelikle uluslararası hukuka ve aynı zamanda iyi komşuluk ilişkilerine dayanan uluslararası hukuk düzeninin korunması olmalıdır."

Panagiotopoulos, görüşmenin ABD ile Yunanistan arasındaki ilişkileri daha da derinleştirme imkanı sağlayacağını umduğunu belirterek Austin’e "Bu ortaklığın şüphesiz yeni bir köşe taşı da ABD ile Yunanistan Silahlı Kuvvetleri arasındaki etkileşimi, koordinasyonu ve ortak çalışabilirliği artıracak son teknoloji F-35 savaş uçağının Yunanistan tarafından satın alınması olacaktır." dedi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 42
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani ABD ve Fransa ile stratejik savunma protokolü imzaladılar ya , F 35 leri aldıktan sonra bunların palikarya tüyleri kabaracak , 12 deniz mili ilan edecekler .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    KFX Boramae , tıpa tıp F 35 , sipariş edip alalım . Kore bizdendir .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Küçük ülkeler başka ülkelerin buyruk ve boyunduruğunda sığınak bulur , biat eder . Artık küresel bir gücüz . ABD ve AB'nin aldığı ambargo kararlarına riayet etmemeliyiz . BRICS e tam üye olup ve ASEAN ile yakınlaşalım . Küresel ekonominin istikrarını temin eden , zengin kaynakların liberal ticareti Türkiye üzerinden gerçekleşsin .
    Cevapla
  • 4 Abdullah 4 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yunanlılar kadar kanı bozuk beş para etmez başka bir toplum var mı sırtlan bir millet,hep f 16 iptal ettir,arkasına git bize verecekleri f 35 leri iste.bu kadar beş para etmez bir millet
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Almasaydılar niye aldılar ? Senin Hava Kuvvetlerinin gelecek yapılanması mı daha önemli yoksa kendi sistemine entegre edemediğin ve az sayıda aldığın soba boruları mı ? ABD bize zamanında Patriot satmak istedi ama bizim ileri zekalı karar alıcılar almadılar. İhaleden önce Türkiye’nin sunduğu şartlar vardı ve ABD bu şartları kabul ederekten katıldı o ihaleye ama bizim taraf masada teknoloji transferi şartını da koşunca adamlar bu ihale maddelerinin içinde yok dedi ve bu yüzden kabul etmediler. S-400’de teknoloji transferi falan mı var sanıyorsunuz ? Rusya’da ki fuarda adamlar yok öyle bir şey diye kendileri söyledi isterseniz kamyonlarını üretin dediler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak