Avrupa Birliği'nden Al Jazeera muhabirinin öldürülmesine kınama

Avrupa Birliği, Al Jazeera televizyonunun muhabiri Şirin Ebu Akile'nin işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde öldürülmesini kınadı.

Avrupa Birliği'nden Al Jazeera muhabirinin öldürülmesine kınama
Avrupa Birliği'nden Al Jazeera muhabirinin öldürülmesine kınama
GİRİŞ 11.05.2022 19:28 GÜNCELLEME 11.05.2022 19:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden yapılan açıklamada, Filistinli deneyimli gazetecinin öldürülmesi kuvvetle kınandı ve acilen soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

"Kapsamlı ve bağımsız bir soruşturma, en kısa sürede olayın aydınlatılması için gereklidir ve sorumlular adalet karşısına çıkarılmalıdır. Gazetecilerin görevlerini yaparken hedef alınması kabul edilemez. Çatışma durumlarını haberleştiren gazetecilerin güvenliği ve korunması her zaman garanti altına alınmalıdır."

ŞİRİN EBU AKİLE'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Katar merkezli Al Jazeera kanalının deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile, İsrail askerlerinin bu sabah erken saatlerde işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını takip ederken İsrail askerlerinin açtığı ateşle öldürülmüştü.

Görevi sırasında ve üzerinde "basın" yazılı çelik yelek giydiği halde, İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle açılan ateş sonucu başından ağır yaralanan Akile yaşamını yitirmişti.

Al Jazeera'nin ilk nesil saha muhabirlerinden 51 yaşındaki gazeteci, İsrail'in işgal altındaki topraklarda Filistin halkına yönelik saldırılarını kayıt altına almak için bölgede uzun süredir çalışmalar yürütüyordu.

1971 Kudüs doğumlu Ebu Akile, Ürdün'deki Yermuk Üniversitesi Gazetecilik ve Medya Bölümü mezunuydu.

Cenin Kampı'na bu sabah baskın düzenleyen ve bir Filistinliyi gözaltına almak için evinin çevresini kuşatan İsrail güçleri ile Filistinliler arasında olaylar çıkmıştı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • IBOOOWIEN 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece iğrenç bir şekilde kinarsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz
CHP'li vekil ortalığı ayağa kaldırdı! Silahlar Teşkilat dizisine ait çıktı