Finlandiya'dan Türkiye ile ilgili yeni açıklama! PKK sorusuna kaçamak cevap

Finlandiya Dışişleri Bakanı Haavisto, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiye ile aralarındaki farklılıkların üstesinden gelebileceklerini umduklarını kaydetti. Haavisto ayrıca PKK ile mücadele konusunda somut bir söz vermekten kaçındı.

Finlandiya'dan Türkiye ile ilgili yeni açıklama! PKK sorusuna kaçamak cevap
Finlandiya'dan Türkiye ile ilgili yeni açıklama! PKK sorusuna kaçamak cevap
GİRİŞ 14.05.2022 23:58 GÜNCELLEME 14.05.2022 23:58
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Berlin'de bulunan Haavisto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Farklı grupların veya farklı kişilerin ayrıntılarına girmek istemiyorum ama sadece terörle mücadelenin siyasetimizde çok önemli bir ilke olduğunu ve bunun NATO'da da çok önemli bir ilke olduğunu söylemek istiyorum." dedi.
 

Çavuşoğlu'ndan dikkat çeken İsveç ve Finlandiya mesajı!Çavuşoğlu'ndan dikkat çeken İsveç ve Finlandiya mesajı!


'FARKLILIKLARIN SÜTESİNDEN GELEBİLECEĞİMİZİ UMUYORUM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri hakkındaki açıklamalarına değinen Haavisto, "NATO üyeliği konusunda Türkiye ile farklılıkların üstesinden gelebileceğimizi umuyorum." dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İLE MÜCADALE KONUSUNDA SÖZ VERMEKTEN KAÇINDI

Türkiye’nin Finlandiya'ya eleştirilerini değerlendiren Bakan Haavisto, terörle mücadelenin çok önemli olduğunu ifade etti ancak, terör örgütü PKK ile mücadele konusunda somut bir söz vermekten kaçındı.
 

Kriz sonrası sürpriz görüşme! Putin'den tehdit gibi sözlerKriz sonrası sürpriz görüşme! Putin'den tehdit gibi sözler

"Her NATO üyesi ülkenin üyeliğe başvuran ülkeler hakkında kendi görüşlerine sahip olma hakkına sahip olduğunu" kaydeden Pekka Haavisto, bu baharda Türkiye'yi iki kez ziyaret ettiğini ve mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştüğünü hatırlattı.

Haavisto, "Bugün burada NATO toplantısında da görüşeceğiz." dedi.

Yakın diyalog içinde olmaya devam edeceklerini belirten Haavisto, ülkesinin Avrupa ve dünyanın güvenliği için terörle mücadelenin öneminin farkında olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR 173
  • Zahir karakoç 1 yıl önce Şikayet Et
    YUNANİSTANA YAPILAN HATAYI İNŞALLAH YAPMAZLAR bizim yöneticiler ne hikmetse pkk ya destek yardımında dolayı ve olmayan ermeni soylarımızı kararından dolayı mümkün olmayacağını söylemeleri lazım
    Cevapla
  • Antepli Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafire güvenmeyeceksin bunlar dünyanın düzenini bozuyor biz acil olarak kafir NATO grubundan çıkmamız lazım
    Cevapla
  • Seyf 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları önce süründürür yalvartip sonrada NATO ya almamak var iyice Bi rezil olsunlar alın size pkk kutarsin pkk sizi Rusya dan şahsen ben tayip beyin yerinde olsam f35 ler içi verilen paranın tazminatiyla geri ödenmesini isterdim medyadan habersiz yada direk f35 programına geri dönmek ama bu pekte iyi bir fikir değil çünkü f35 lerin benzerini yakın bir tarihte kendimiz üretebilecek kapasiteye geleceğiz yakında gerek kalmayacak okadar para israf gibi olacak o parayla bayraktar a destek olsa adamlar zaten uzmanlaşmış uçak konusunda muhakkak yaparlar kısa bir zamanda
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    dansözler dansöz gibi kıvırıyorsunuz eğer Türkiye olarak izzetimizi ortaya koyup istediğimizi alamaz isek zilleti yaşarız vesselam.
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha dur bakalım, elimizi ayağımızı öpeceksiniz. Yoksa büyük devletlere yem olacaksınız. Şimdi kendisini kurtaramayan pkk sizi kurtarsın bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur