Kovid-19 aşısında çip mi var? Bill Gates açıkladı

Microsoft’un kurucu ortağı ve dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates, corona virüs aşılarına çip yerleştirdiğine dair iddialar ile ilgili konuştu.

GİRİŞ 16.05.2022 10:51 GÜNCELLEME 16.05.2022 11:47
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, corona virüs pandemisi için geliştirilen aşılara çip koyduğuna dair iddialara bir kez daha yanıt verdi.

Gates, Covid-19 aşılarına izleme mikroçipleri koymasıyla ilgili bir komplo teorisinin insanları aşı yaptırmamaya itmesinin 'trajik' olduğunu söyledi.
Corona virüs pandemisi ortaya çıktığında geliştirilen aşılarla Gates’in insanlara mikroçip yerleştirmeyi planladığı iddia edilmişti.

Verdiği son röportajda Gates, "İnsanları takip etmekle ilgili, neden insanların yerlerini bilmekle ilgilendiğimi düşündüklerini bilmiyorum. Buna hala gülmem gerekiyor ama insanları aşı olmaktan alıkoyuyorsa, o zaman bu trajik" dedi.

Gates, komplo teorilerinin "tıklamanın eğlenceli" olduğunu ve insanların, Covid-19’un hızlı gelişiminin ardındaki karmaşık bilimi anlamaktansa, aşıların yalnızca kar için yaratıldığı iddiası gibi "basit açıklamalara" inanmasının daha kolay olabileceğini söyledi.

Corona virüs karşı aşı geliştirilen ilk günlerde, Gates'in aşıları insanlara mikroçipleri yerleştirmek için kullanacağı da dahil olmak üzere, aşılarla ilgili asılsız iddialar, birçok kişi arasında şiddetli aşı tereddütlerine yol açmıştı.

Dünyada aşı tereddüdü azalırken Gates, ülkelerin "hala diğer birçok ülkeden daha düşük bir tam aşı oranına sahip olduğunu" ve hala şüpheci bireylere ulaşmanın yollarını bulması gerektiğini söyledi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 63
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnkar bile etmiyor lafı dolandırıyor
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok!..Aşı'ların içine Windows 11 'i yüklemiş.... Allah Akil versin. Aşı'ların içine Çip yükleyecek teknoloji Şu an Dünyada yok ve 50 sene geçse yine öyle bir teknoloji gelmez. :)
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar o kadar bonkör değil o çipi bile herkese para ile seve seve takacaklar.Sene 2025 hazirlanin....
    Cevapla
  • hhüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Gatesin yaptığı açıklama doğru olabilir ama genel olarak niyetleri dürüst değil dikkatli olmamız lazım. Zaten çip olmadığını artık herkesin bildiği bu zaman da neden yaptın bu açıklamayı diye sormak lazım
    Cevapla
  • mmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Grafen bazlı nanobotlar var ve bunlar şu an nört (nekre) durumda. Yük alırsa (marife) Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Devlet Ebed Müddet 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer inkar ettiyse doğrudur. Soysuz.
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    İnkâr değilde itiraf etseydi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması