18 yaşındaki ırkçı teröristten, Türkler ve Erdoğan için çirkin manifesto

ABD'de önceki gün bir alışveriş merkezine saldırarak 11'i Afro-Amerikalı 13 kişiyi öldüren 18 yaşındaki ırkçı terörist Payton Gendron'un, saldırıdan önce 180 sayfalık manifesto kaleme alarak, Türkleri ve Erdoğan'ı hedef aldığı ortaya çıktı.

18 yaşındaki ırkçı teröristten, Türkler ve Erdoğan için çirkin manifesto
18 yaşındaki ırkçı teröristten, Türkler ve Erdoğan için çirkin manifesto
GİRİŞ 16.05.2022 18:39 GÜNCELLEME 16.05.2022 18:44
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

ABD, önceki gün Buffalo'da bir alışveriş merkezine saldırı düzenleyen 18 yaşındaki beyaz ırkçı terörist Payton Gendron'u ve yazdığı 180 sayfalık manifestoyu konuşuyor.

SALDIRIYI CANLI YAYINLAMIŞ

Ağırlıklı olarak Afro-Amerikan nüfusun yaşadığı bölgedeki işletmeye ağır silahlarla giren ve 11'i Afro-Amerikan olmak üzere toplam 13 kişiyi öldüren Gendron, yakalanırken saldırganın yazdığı manifestoda ise kan donduran ifadeler yer aldı.

Gendron'un geçmişte de sosyal medya üzerinden ırkçı ve saldırgan ifadeler kullandığına dikkat çekilirken, teröristin saldırıyı  Twitch isimli sosyal medya platformundan canlı yayınladığı da belirtildi.

ERDOĞAN DAHİL BAZI İSİMLERİ HEDEF ALMIŞ

Gendron, ırkçılar arasında yaygın olan "Büyük Değişim Teorisine" dayandırdığı 180 sayfalık manifestoda, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, milyarder George Soros ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek istediğini belirtmiş.

Manifesto'da, "Ülkemizin ve ırkımızın düşmanı olup rahatça gezen insanlar var. Milyarder George Soros, Batı'ya saldırılardan sorumlu. Sıradan insanların servetine saldırıyor ve radikal solu destekliyor. Yeni düzene geçmek isteyen Yahudilerden biri" ifadesi yer aldı.

Manifestoda Erdoğan hakkında ise; "İnsanımızın en eski düşmanlarının lideri" ifadesi yer alıyor.

"MODERN TÜRKLER" DİYE BİR BÖLÜM YAZMIŞ

Manifestoda Arap ve Modern Türkler diye ayrı kategoriler de yapılırken, "Arap derken Orta Doğu, Kuzey Afrika, Güneydoğu Avrupa'dan gelenleri bahsediyorum. Onlar beyaz ülkelere ait değiller. Bütün kültürleri bastırmak istiyorlar" ifadesi yer aldı.

Türklerin "beyaz" olduğunu yazan terörist, "Onlar ırk olarak beyaz olsalar bile dinleri dolayısıyla beyaz sayılamazlar. Aynı Yahudilerde olduğu gibi" ifadesini kullandı.

Aynı bölümde Sadiq Khan hakkında ise, "İngiliz halkını uzaklaştırıp etnik değişiklik yaratıyor. Pakistanlı Müslümanlar Londra halkını temsil ediyor artık" yorumunu yaptı.

MANİFESTO İNCELEME ALINDI

ABD'li yetkililer, manifestoyu incelemeye aldıklarını ve manifesto içinde Buffalo'daki saldırının planının da yer aldığı kaydedildi. Belgelerde saldırının adım adım açıklandığı ve kullandığı silahların detaylarını da paylaştığı görüldü.

MANİFESTODA YER ALAN DİĞER DETAYLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 163
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Sıradan bir olay olarak görülmemeli. 18 yaşında 180 sayfalık manifesto pek mantıklı değil. Son derece soğukkanlı duruyor. Arkasında birileri var gibi.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bu zatın yazdığına inanan var mı ?
    Cevapla
  • İst 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığı insanlık dışı ama 18 yaşındaki veletin gündemi bu kadar takip etmesi... Bizim gençler daha başkentin neresi olduğunu bilmiyor.yok Z kuşağı y kuşağı bilmem ne zavzatalari
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi daha net anlaşılmıştır herhalde, haçlı gavurunun hedefi; Türkiyedir !..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    18 Yaşında yüz sayfadan fazla manifesto yazmış, Kadir İnanır'a bir sormak lazım acaba inanalım mı?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!