Türkiye karşıtı hamle: S-300'leri alın F-35'leri verin

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, bugün TSİ 22.30'da ABD Başkanı Biden ile görüşecek. Yunan basını Miçotakis'in, S-300'lerin Ukrayna'ya tedarik edilmesine karşılık, F-35 savaş uçaklarını isteyeceğini iddia etti.

GİRİŞ 16.05.2022 14:49 GÜNCELLEME 16.05.2022 17:49
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Son günlerde ABD'deki bazı temsilcilerin Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin olumlu açıklamaları ve Biden yönetiminin değişen tutumu, komşu Yunanistan'ı adeta çılgına çevirdi.

ABD lobi faaliyetleriyle, "F-35 satmadınız, F-16 da satmayın" baskısı yapan Yunan-Rum lobisi başarı elde edemeyince, Miçotakis'in ABD'ye başka bir teklifle gideceği iddia edildi.

S-300'LERİ ALIN F-35'LERİ VERİN

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bugün TSİ 22.30'da Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek.

Miçotakis, yarın da ABD Kongresi'nde konuşacak ve bir dizi temaslarda bulunacak. Hükümet Sözcüsü Yianni İkonomu, Yunan başbakanının gerek Biden ile görüşmesi, gerekse Kongre'deki temaslarında Türkiye'ye değineceğini söyledi.

Miçotakis'in, Türkiye'nin ABD'den 40 adet F-16 alımı ve yaklaşık 80 F-16'nın modernizasyonu talebinin kabul edilmemesi amacıyla, Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerini etkilemeye çalışması bekleniyor.

Öte yandan, Yunan medyasında yer alan iddialara göre, ABD'nin Ukrayna için silah arayışında olduğunu bilen Yunanistan, S-300 kartını kullanmayı planladı.

Miçotakis'in, Yunanistan'ın elindeki S-300 savunma sistemlerini, ABD'nin talebi üzerine Ukrayna'ya savunma yardımı olarak verebileceğini, ancak karşılığında Amerika'dan yeterli sayıda F-35 savaş uçağı isteyeceği ileri sürüldü.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 105
  • Abhaz54 1 yıl önce Şikayet Et
    Gavurların hepsi birbirini tutuyor. Ümmet ise birbirini yiyor. Biz bir ümmet olarak birlik beraberlik içinde olmadıkça bir yere varamayız. Yunanistanı saatler içinde pert edeceğimizi kendilerinde çok iyi biliyor. Ama yanlız olmadığını arkasında tüm Gavurların olduğunu çok iyi biliyorlar. En kısa.zamanda atom bombası, kıtalar arası füzeler yapmalıyız. Veya tam şu zamanda Rusya ile bir olup yanımıza Çin'i Türk devletlerini alıp batıyı ve abd yi hak ettikleri toprağın altına göndermeliyiz. Rusya giderse eğer sırada biz varız. Zaten natoda bile tutmazlar savaş açmak için bizlere
    Cevapla
  • Ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ümmetin içinde hainoglu hain olduğu sürece kâfir kefereler her türlü dans eder
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Alsınlar f35 i maliyetini Yunanlılar zor karşılar bize nasıl olsa f35 vermeyecekler keza bizde bu gidişle zor karşılarız masrafları Zamlardan ay sonunu bırak ay ortasına kadar bile yetişemez olduk Allah sonumuzu hayır eylesin
    Cevapla
  • Ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ülkelerin hepsinde Rus silahları varken, nasıl sadece Türkiye'nin S400 lerim problem oluyor anlamış değilim.
    Cevapla
  • Taner 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan sadece iç politikada göz boyama yapabilir f 35 bakım masrafları zaten ekonomik sorun yaşıyan ülkeye daha yük getirecek devam etsinler borç batağına hızlı adımlar ile gidiyorlar
    Cevapla
  • Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan abd nin kucağına iyi yerleşmiş eyyy Türk korkusu. Sen nelere kadirsin. Yunan kız çocuğu gibi her önüne gelene ağlıyor. Zeus mu pehh. Bunlar anca pısırıklar milleti olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi