Miçotakis, ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef aldı: Asla kabul etmeyeceğiz

ABD Kongresi'nde konuşma yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis; Türkiye'nin Yunanistan hava sahasını defalarca ihlal ettiğini iddia ederek, Kıbrıs'ta iki devleti çözümü asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

GİRİŞ 17.05.2022 19:47 GÜNCELLEME 18.05.2022 13:03
Bu Habere 459 Yorum Yapılmış

Bir dizi ziyaret için ABD'de bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, dün ABD Başkanı Joe Biden'la görüşmüştü.

Bugünkü ziyaretlerine devam eden Yunan Başbakan, ABD Kongresi'nde bir konuşma gerçekleştirdi.

"PUTİN DEĞİL, UKRAYNA KAZANMALI"

Konuşmasında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliklerine verdikleri desteği anlatan Miçotakis, Ukrayna-Rusya savaşı hakkında da konuşarak; "Ukrayna'nın yanında, Putin'in saldırısının ise karşısında duruyoruz. Rusya başarılı olmamalı" dedi.

Yunanistan'dan ABD'ye F-35 için resmi girişimMiçotakis'ten ABD'de F-35 adımı

TÜRKİYE'NİN ADINI VERMEDEN TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Yunanistan-ABD ilişkilerine de değinen Yunan Başbakan, sözü Türkiye'ye getirdi. Ankara'nın bölgede "provokatif" bir duruş sergilediğini, Yunan hava sahasını sürekli ihlal ettiğini ileri süren Miçotakis, Kıbrıs'ta iki devletli çözümü asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kıbrıs'ın "bölünmesine" izin vermeyeceklerini ifade eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis; "...Buradan tüm otoriter liderlere bir mesaj göndermeliyiz. Bu nedenle son 48 yıldır bizi rahatsız eden bir konuya dikkat etmenizi rica ediyorum. İki devletli çözümü ve Kıbrıs'ın bölünmesini kabul etmeyeceğiz. Yunanistan her zaman komşularına dostluk eli uzatır ancak komşularımızla olan anlaşmazlıklarımızı çözmek için uluslararası hukukta tek bir çerçeve vardır. Ulusal egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı ihlal eden hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz. Buna adalarımız üzerinde yapılan ihlal uçuşlarıda dahil. Bu yüzden bölgeye askeri teçhizat tedariki konusunda karar verirken, NATO'nun güneydoğu kanadındaki istikrarsızlık riskini göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yunan Başbakan'ın son cümlesiyle; Türkiye'ye F-16 satışının engellenmesi için Kongre'ye mesaj verdiği ifade edildi.

Miçotakis, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmanın sonunda; ABD'li senatörler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

TÜRKİYE'DEN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan Başbakanı'nın, ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanması ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hem iç politikada hem de dış politikada inandığımız değerleri savunmaya devam edeceğiz. Müttefik dediğimiz ABD Kongresi'nde KKTC ile ilgili sergilenen tiyatroyu izlediniz. Kıbrıs'ta iki devletli çözüme karşı çıkan Yunanistan Başbakanı'nı ayakta alkışlıyorlar. Ada'da sanki Kıbrıs Türkleri yokmuş gibi davranılması ibret verici bir durumdur. Rum-Yunan ikilisinin çözüme hiçbir katkı sunmayan şovlarıyla harcanacak vakit yok. Gerçekleri görüyor ve herkese de gösteriyoruz. Kıbrıs'ta egemen eşitlik temelinde iki devletli çözümü savunmaya devam edeceğiz. Ege'de 12 mil oyunu oynayan ve sürekli hava sahamızı ihlal eden Yunanistan'ın tam tersi bir algı oluşturma çabalarını ayakta alkış tutarak teşvik eden ABD Kongresi'ni de sağduyuya davet ediyorum."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 459
  • NE OLUYORUZ? 1 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır yahu her hafta abd mi bu piyon
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Yunanistan ABD yakınlaşmasını iyi irdelemek lazım . Arkasından bir şeyler gelecek gibi görünüyor. Sanki ABD, güneyden Suriye, batıdan Yunanistan ile bir dalaverenin peşinde gibi duruyor. Dedeağaç'a o kadar asker ve malzeme yığması hayra alamet değil. İnşallah başımıza yine bir şeyler örülmez. Bu iki devlete de güvenilmez. Dikkat etmek lazım.
    Cevapla
  • Varol 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd ile birlikte müttefik olarak hareket eden Türkiye'nin İç Basında söylemleriyle yurt dışında Dünya milletleriyle görüşmeleri birbirini tutmuyor.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah Kuranda derki Sen onların inanç sistemine uymadıkça ne Yahudiler ne de Hıristiyanlar senden memnun olmayacaklardır. De ki: "Dinleyin! Allah'ın rehberliği tek doğru rehberliktir." Ve doğrusu, sana ilim geldikten sonra onların sapık görüşlerini takip etmeye devam edersen ne seni Allah'ın elinden alacak bir kimse bulursun, ne de yardımcı. işte müslüman bunu bilmeli gerçi Türkiye de müslüman kaldımı pek kalmadı ama hıristiyan inanç sistemine de girmedi.
    Cevapla
  • Erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    sen f35 2030 da alasiya biz milli ucagimizi ordumuza Allah'ın izniyle katmış olursunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu