Yunan basını: Miçotakis Mavi Vatan haritasını Biden'a şikayet etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarına ilişkin ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Miçotakis, Biden'a Türkiye'nin Mavi Vatan haritasını şikayet etti.

Yunan basını: Miçotakis Mavi Vatan haritasını Biden'a şikayet etti
Yunan basını: Miçotakis Mavi Vatan haritasını Biden'a şikayet etti
GİRİŞ 18.05.2022 14:56 GÜNCELLEME 18.05.2022 14:59
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD'de gerçekleştirdiği ziyarette Joe Biden ile bir araya geldi. Biden ile iki ülke arasındaki ilişkilerini değerlendiren Miçotakis, ABD'den F-35 uçaklarını istediklerini açıklarken; Yunan Başbakan'ın görüşmede Türkiye'nin "Mavi Vatan" haritasını şikayet ettiği iddia edildi. İddianın sahibi ise Yunan basını.

MAVİ VATAN HARİTALI ŞİKAYET

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Beyaz Saray’da Yunan bayraklı kravat takarak kendisini ağırlayan ABD Başkanı Joe Biden’a ‘Mavi Vatan’ haritasını göstererek, Türkiye’yi şikâyet etti.

TÜRK Degs Başkanı Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı'nın hazırladığı Mavi Vatan haritası

Yunan basını, Miçotakis’in Biden ile görüşmesinde, Türk savaş uçaklarının Ege’deki uçuşlarından ve özellikle adalar üzerinden “üst uçuşlar”dan şikâyet ederek, Beyaz Saray’a beraberinde getirttiği, Türkiye’nin çevresini saran denizlerde ‘yetki alanı’ ilan edilmesiyle ilgili  daha önce Müstaif Tümamiral Cihat Yaycı tarafından hazırlanan “Mavi Vatan” doktrinini ve haritasını ABD Başkanı’na gösterdiğini söylediler.

Yunanistan’da yayımlanan Proto Thema gazetesinin “Miçotakis, Biden'a Türklerin 'Mavi Vatan' haritasını gösterdi” başlıklı haberi

Buna göre, Yunan Başbakanı, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de güvenliği tehlikeye attığını da iddia etti. Söz konusu iddiayı da Yunan hükümetine bağlı kaynakların da doğruladığı belirtildi.

 

KAYNAK: HABER7 ÇEVİRİ
Enes Taha Ersen Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Enes Taha Ersen
YORUMLAR 41
  • Tarafsız insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mıço başkalarına fazla güvenme tarıhte ne zaman abd savaş kazandı Bİr afganıstala başa çıkamadı
    Cevapla
  • Zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye güçlendikçe kuyruğuna basılmış köpek misali inliyorlar Ama. Korkunun ecele faydası yok
    Cevapla
  • sezer 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan ile bizim dost ve komsu olmamiz mumkun degil ve hatta Turkun Turkten baska muttefiki yok ve Turan dan baska cikis yok
    Cevapla
  • Daha neler 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi ozaman git turancıklarınla takıl
    Cevapla
  • meraci83 1 yıl önce Şikayet Et
    Batının piyonu ve yegane şımarık çocuğu Yunanistan yine ağlama duvarında göz yaşı dökmüş. Biraz devlet onuru ve gururları olsa idi bu şımarık veletin daha kazançlı olmaz mıydı?
    Cevapla
  • MİUS Kızıl Elma 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerimiz çalınmış adalarımızı almak için hazırda beklemeli, en ufak saldırıda direk 12 mil içinde kalan bütün çalınmış adalarımız geri alınmalıdır Kıbrısın tamamı dahil. yüzlerce Kara konuşlu Atmaca füze bataryası Yunan tarafına bakacak şekilde konuşlandırılmalı, ilk kıvılcımda bu Atmaca bataryaları Yunanistan'ın askeri havalimanlarını ve hava savunma sistemlerini füze yağmuruna tutmalı, ondan sonrası kolay.. Büyümez isek küçülürüz, bunun tersi fizik kurallarına aykırı. Devletin dini İslam'dır ibaresi de gelirse daha da bereketleniriz, böylece meclisde ki kripto kravatlı Sabetay-Ermeni-Rum teröristleri deşifre olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış