Yunanistan'dan ABD'ye F-35 için resmi girişim

Resmi temaslar için ABD'de bulunan Miçotakis, ABD'den 5.nesil savaş uçağı F-35 Lightning II alımı yapacağını duyurdu. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Aristoteles Peloni de programa katılım ve satın alma için mektup yollanacağını açıkladı.

GİRİŞ 17.05.2022 15:07 GÜNCELLEME 17.05.2022 15:30
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Resmi temaslarda bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Başkan Biden ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler üzerine pek çok konuyu ele alan ikilinin gündeminde Atina'nın    F-35 alım talebi de vardı.

MİÇOTAKİS DUYURDU

Miçotakis, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ülkesinin ABD’den “bir filo F-35 savaş uçağı alımı için süreci başlatacağını” açıkladı. Miçotakis açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Savunma sanayilerimiz arasında uzun soluklu iş birliğimizi sürdüreceğiz. F-35 savaş uçağı filosu oluşturma sürecini başlatacağız. Bu fantastik uçağı, on yıldan önce Yunan Hava Kuvvetlerinin gücüne katabilmeyi umuyoruz. Aynı zamanda Lockheed Martin, Hellenic Aerospace Industry’e (HAI) yatırım yapmakla ilgilendiğini de resmen beyan etti.”

"F-35 PROGRAMINA KATILMA İSTİYORUZ"

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Aristoteles Peloni, Yunanistan SKAI radyosuna verdiği demeçte, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in ABD'deki temaslarına ilişkin değerlendirmelerde. Peloni de görüşmede F-35 konusunun ele alındığını doğrulayarak programa katılmak istediklerini ifade etti:

Peloni, "Yunanistan, F-35 programına katılma ve savaş uçaklarının satın alınması için ABD'ye bir talep mektubu gönderecek. Bunun için gerekli mali olanak yaratacağız ve ABD ile müzakereleri kademeli olarak başlatacağız" diye konuştu.

Enes Taha Ersen Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Enes Taha Ersen
YORUMLAR 33
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın en zavallı ve onursuz ülkesi yunanistan.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunanı Türk karkusu bitirecek adamlarda toprak kalmadı yakında ab ve abd ye karısını kızını satacak para edecek bir onlar kaldı
    Cevapla
  • Turco 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu eğer doğruysa çok kötü olur. F-35'i nasıl savunacaksın ki. Ne kadar radar varsa bir an evvel Ege'ye dayamak gerek. Yeni F16'ları alsak bile bu üstünlüğü kıramayız. Şeytan ABD bunu onaylarsa çok kötü olur, apaçık düşmanlığını ilan etmiş olur. Denge resmen Yunan'a geçer.
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD çok uyanık yakında tüm dünyaya F36 leri satar parayı cebine sokar sonra da bir Savaş durumunda hepsini de kilitleyip patır patır yere düşürür Elon Musk on dünya etrafına gönderdiği 44 bin uydular sayesinde sonuçta Elon Musk Pentagon'un arka bahçesi yan sanayisi
    Cevapla
  • denizci 1 yıl önce Şikayet Et
    f 35 lerin 1 saat uçuş bedeli 145000.dolar sahibinin ocağına incir ağacı diker inşallah yunana verirler taşıdığı bomba sayısı 8 aded.
    Cevapla
  • Tan 1 yıl önce Şikayet Et
    tüm bedelleri abd karşılar. aynı ukraynaya yaptığı gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı