Miçotakis'ten Türkiye düşmanlığında zirve: Haritayı gösterdi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, tıpkı ABD Başkanı Joe Biden'la yaptığı görüşmedeki gibi; Alman mevkidaşı Olaf Scholz ile AB Zirvesi'ndeki ikili görüşmesinde Türkiye'yi "Mavi Vatan" haritasıyla şikayet ettiği ifade edildi.

GİRİŞ 01.06.2022 09:55 GÜNCELLEME 01.06.2022 10:32
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden arttı. Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara'yı kızdırdı. Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı için "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" derken, Miçotakis ise; "İletişimi kesen taraf biz olmayacağız" cevabını verdi.

Başkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bittiBaşkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bitti

Miçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıtMiçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt

Yunan basını: Bu yaz çok sıcak geçecekYunan basını: Bu yaz çok sıcak geçecek

ZİRVE ÖNCESİ DE KONUŞMUŞTU

Avrupa Birliği (AB) Zirvesi başlamadan önce basının kariısına çıkan ve soruları yanıtlayan Miçiotakis; Türkiye'nin adımlarını, "Doğu Akdeniz'deki istikrarı bozan bir faktör" olarak tanımlayarak; "Güçlü müttefiklerimiz var" demişti.

Miçotakis Türkiye'ye aba altından sopa gösterdiMiçotakis Türkiye'ye aba altından sopa gösterdi

GÖRÜŞMEYE HARİTAYLA GELDİ

Zirve devam ederken ülke liderleriyle görüşen Miçotakis'in, Türkiye rahatsızlığını harita üzerinden gösterdiği belirtildi.

Yunan haber ajansı AMNA'nın hükümet yetkililerine dayandırdığı haberine göre Miçotakis, zirvede Türkiye karşıtı açıklama ve sunumlar yaptı. Hatta Miçotakis, Alman mevkidaşı Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede; Ankara'nın attığı adımlardan rahatısızlığını dile getirerek, Türkiye'nin "Mavi Vatan" doktrinini harita göstererek eleştirdi.

Almanya Başbakanı Scholz ise; Türkiye karşıtı bir ifade kullanmadı ve iki ülke arasında diyalog çağrısı yaptı.

MACRON TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALDI

Miçotakis'in görüştüğü liderlerden olan Frana Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, zirve çıkışı yaptığı açıklamada Türkiye'yi hedef alarak; Miçotakis'in Doğu Ege Adalarına ilişkin "meşru endişeler" taşıdığını, çok sayıda Türk yetkilinin Yunanistan'ın adalar üzerindeki egemenliğini sorgulayan açıklamalarda bulunduğunu savundu.

AB'nin, özellikle Fransa'nın Yunanistan'a desteğinin devam edeceğini belirten Macron, "Bugün kimse, (AB) üyesi bir devletin egemenliğini tehlikeye atamaz. Bu ifadelerin en kısa sürede kınanması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Yunan basını: Miçotakis Mavi Vatan haritasını Biden'a şikayet ettiYunan basını: Miçotakis Mavi Vatan haritasını Biden'a şikayet etti

BİDEN'A DA AYNI HARİTAYI GÖSTERMİŞTİ

Yunan basını; Miçotakis'in ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği görüşmede de Türkiye'nin "Mavi Vatan" haritasını şikayet ettiğini yazmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 85
  • Kayıhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Adaları silahlandırıyolar, sınırımıza asker yığıyolar, haksız olan onlar, lan 1453'ü unutmayın, 1922'yi de, bu millet çıplak ayakla 7 düveli dize getirmiş millet, bu millet Türk milleti..Yunan'a karşı birlik beraberlik zamanı..
    Cevapla
  • Kastamonulu 1 yıl önce Şikayet Et
    miço biz geldiğimizde sen nereye kaçacaksın onu düşün,şimdi aklın sıra keçiden mesaj veriyorsun ,sana adaları silahlandırma dedi mi bizimkiler dedi,sen neyapıyorsun,s,lahlandırıyorsun günah bizden gitti görüşürüz miço. el mi yaman bey mi yaman.. oldu bittiyle elimizden adalarımızı alın bir de bize silah olarak donatıp doğrultun öyle mi ula seni de arkandakileri de "Reisim ve devlet büyüklerimiz müsade etsin" denize dökmezsek,,,,
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu Yunanları milli mucadelede yenmedik mi? Savasi kazandık ama sadece girdikleri toprakları mı geri aldık. İzmir i mi geri aldık burnunuzun dibindki adaları niye almadık.
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli her yeri verince hepsini geri almasi mumkun olmadi.
    Cevapla
  • İnce siyaset 1 yıl önce Şikayet Et
    İHA ve siha ile bir selam gönder ..!
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaptık tehdit ediyoruz ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor