Yunan basını: Bu yaz çok sıcak geçecek

Gerilim yeniden arttığı Atina-Ankara hattına dair mesajlar veren Yunan yetkililer; bu yazın tıpkı 2020 yazı gibi sıcak geçebileceğini ifade etti. Öte yandan Yunan basını; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ekonomi üzerinden vurmaya kalktı.

GİRİŞ 30.05.2022 10:31 GÜNCELLEME 31.05.2022 09:56
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden arttı. Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara'yı kızdırdı. Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı için "Artık benim için Miçotakis diye biri yok" derken, Miçotakis ise; "İletişimi kesen taraf biz olmayacağız" cevabını verdi.

Başkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bittiBaşkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bitti

Miçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıtMiçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt

"2020 YAZINA TEKRAR DÖNÜLEBİLİR"

Yunanistan'ın saygın gazetelerinden Kathimerini'nin İngilizce edisyonunda yer alan analizde; Türk-Yunan ilişkilerinin 2020 yazına dönebileceği ifade edildi.

Yunan hükümet kaynaklarından alınan bilgilerin aktarıldığı haberde; "Hükümet kaynakları, Miçotakis'in Washington'daki temasları sonrasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede tansiyonu yüseltmeye karar verdiğini söyledi" ifadeleri kullanıldı.

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan mesajı: Blöf yapmıyoruz, ABD'yi de uyardıkÇavuşoğlu'ndan Yunanistan mesajı: Blöf yapmıyoruz, ABD'yi de uyardık

Adalar üzerindeki tartışma, mülteciler ve Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarını krizi başlıklarının en önünde sayan Yunan yetkililer; 2020 yazını işaret ederek, "Atina hükümetinin endişesi; 2020'de Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimin bir benzerinin yeniden yaşanması" ifadesini kullandı.

"AMACI EKONOMİDEKİ SORUNLARI ARKA PLANA ATMAK"

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın odağı dış politikadaki gerilime çevirerek; ekonomideki sorunları gündemden düşürmek istediği iddia edildi.

Analizde ayrıca; Yunanistan'ın F-35 savaş uçaklarının alımı yönünde öenmli adımlar attığı kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 97
  • Ragıp 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan a vuracak isek, Suriye de ve Yunanistan'a önce ABD askerini vuralım. Vuralım ki seyredin bıyık altından gülmesin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan zımpırtısı Miçotakis ABD'nin 51. Eyalet valisi olarak ABD senatosunda konuşma yaptıktan sonra iyice havalandı, ayakları yere basmıyor.
    Cevapla
  • Derler 1 yıl önce Şikayet Et
    bize dedelerimiz yunan gavuru diye öğretti, gavura gazı verenler sanmasın ukrayna gibi olur bizi de ruslar ile karıştırmasınlar, bırak Askeriyemizi sivil halkımızı kim tutabilir.
    Cevapla
  • onrat38 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan önemli değil içimizdeki yunanları susturmak lazım
    Cevapla
  • Devriye 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ekonomileri batık vaz,yette üretim hiç yok .Adaları peşkeş çektiler Almanyanın sayesinde ayakta duruyorlar. ondan hiç bahsetmiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı