Başkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bitti

Başkan Erdoğan, Kabine toplantısının ardından Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'e çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, 'Artık benim için Miçotakis diye birisi yok.' dedi.

GİRİŞ 23.05.2022 21:33 GÜNCELLEME 24.05.2022 00:49
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, 'Türkiye'ye F-16'ları vermeyin' diye ABD'ye telkinde bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e sert tepki gösterdi.

'ARTIK BENİM İÇİN MİÇOTAKİS DİYE BİRİSİ YOK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Yunanistan ile) Şimdi biz, bu yıl Stratejik Konsey Toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi de yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz, sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz." dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu yanlışı, Yunanistan ve Fransa'nın NATO'dan çıkışı döneminde, Türkiye o zaman onlara desteği vermişti. Ve ne oldu? Şu anda bu Yunanistan, bizimle nasıl bir uyum içinde? FETÖ'nün Avrupa'ya gidiş güzergahı şu anda Yunanistan değil mi? İçindeki terör örgütlerini besleyen o değil mi? Ve hepsinden öte şu anda 10'a yakın üs var Yunanistan'da ve bu üslerle acaba Yunanistan kimi tehdit ediyor? Veya bu üsler Yunanistan'da niye kuruluyor? Şu anda Avrupa Birliği ülkelerine 400 milyar avro borcu olan bir Yunanistan var. Kendisiyle görüştük, kendisiyle yaptığımız görüşmede, 'aramıza üçüncü ülkeleri sokmayalım' diye mutabık kaldık. Buna rağmen işte şurada geçen hafta bir Amerika seyahati oldu ve senatoda Türkiye'nin aleyhine ne gerekiyorsa bu konuşmaları yaptığı gibi, 'F-16'ları sakın Türkiye'ye vermeyin' demek suretiyle Amerika'ya bu şekilde adeta telkinlerde bulundu. Şimdi biz, bu yıl Stratejik Konsey Toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi de yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz, sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nerede, nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun. Biz, bize yeteriz. Biz, kendimize yeteriz. F-16'lar konusunda da öyle zannediyorum ki Amerika herhalde Miçotakis'in ağzına bakarak kararını vermeyecektir."

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ


İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin konuşan Erdoğan, "Şurada daha dün birkaç gün önce Stockholm sokaklarında terör örgütleri, terör örgütünün liderlerinin posterleriyle yürüyüş yaptılar. Ben şimdi sesleniyorum; Sayın Anderson bak bana neler söylüyordun ama buyur, bak Stockholm'ün caddelerinde teröristler bağırarak çağırarak yürüyorlar. Senin polisin onları koruma altına alıyor. Almanya caddelerinde de yine bu gösterileri yapmıyorlar mı? Yine Alman polisi korumasında yapıyor. Bizim vatandaşlarımızdan herhangi biri bir yanlış yaptığı zaman adeta yere bastırıyor Alman polisi, dayanılmaz şekilde acılar çektiriyor. Hatta hatta 15-16 yaşındaki Türk gencine bunu yapıyorlar. Bütün bu olaylardan sonra bizden bazıları hala barış, dostluk. Olmaz böyle bir dostluk, olmaz böyle bir barış. Siz anca terör örgütleriyle el ele kol kola yürümeyi başarıyorsunuz, ancak bunu başarıyorsunuz. Biz işimizi biliyoruz. Atılması gereken adımları nasıl atacağımızı da biliyoruz. Bu ülkelerin terör örgütlerine fiili ve siyasi destek vermekle Türkiye’den NATO üyeliğine evet demesini beklemek arasında bir tercih yapmaları ve bunun somut emarelerini ortaya koymaları gerektiğini söyledik. Buradan bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Türkiye için tehdit oluşturan terör örgütlerine her türlü desteği vererek teröristleri koruyup koruyanlar önce bize geçmişten bu yana sergiledikleri hukuksuz, ciddiyetsiz kibirli tavırlarından vazgeçmeleri gerekir. Somut uygulamalarıyla bu değişimi gördüğümüzde Türkiye olarak üzerimize düşenleri yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 171
  • Sırrı 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberlerde okudum Chp li Ceviköz finlandiya ve isveçin adaylığını destekliyor niye
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan kemiği aldı.biraz susar sonra yine kemik ister.demek istediğim kim kemik verir yunanistan onun sahibidir..umarim bizi dalamaya kalkmaz .biz yunanistanı ininde boğarız.Türkün şakasi yoktur.
    Cevapla
  • ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    mısır , BAE, ve Arabistan için de benzer söylemler olmuştu. sonradan geri vites yapmayalım da
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terörist abd değil mi? israil değil mi, bırakın artık bu işleri gerçeklerin açığa çıkması yakın.
    Cevapla
  • seyfi 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 secimlerinde inadina Erdoğan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar