Miçotakis'ten Türkiye'ye ağır ithamlar: Yunanistan'ı destekleyen ülkeleri de açıkladı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis; saldırganlık gösteren tarafın Türkiye olduğunu iddia ederek, "Davranışını değiştirmek Türkiye'nin elinde. Bizi destekleyen müttefiklerimiz var. Ülkemizi ve haklarımızı koruyacağız" dedi.

Miçotakis'ten Türkiye'ye ağır ithamlar: Yunanistan'ı destekleyen ülkeleri de açıkladı
Miçotakis'ten Türkiye'ye ağır ithamlar: Yunanistan'ı destekleyen ülkeleri de açıkladı
GİRİŞ 04.06.2022 16:23 GÜNCELLEME 04.06.2022 16:23
Bu Habere 356 Yorum Yapılmış

Diyalog zeminin oluşmasından sonra Yunan tarafının hamleleriyle Türkiye-Yunanistan hattında gerilim yeniden arttı. Miçotakis'in ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef alması ve F-16 tedarikinin engellenmesi için lobi çalışması yürütmesi; Ankara'yı kızdırdı.

Miçotakis, ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef aldı: Asla kabul etmeyeceğizMiçotakis, ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef aldı: Asla kabul etmeyeceğiz

Başkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bittiBaşkan Erdoğan'dan F-16 resti! Miçotakis artık benim için bitti

Miçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıtMiçotakis'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt

Daha sonra iki ülke başkentleri arasında gerilim; karşılıklı açıklamalarla zirveye çıktı.

Son olarak İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis; Türkiye'yi suçlayıcı üslubunu sürdürdü.

Miçotakis'in Reuters'a verdiği röportajdan bir kare

"SINIRI AŞAN, SALDIRGANLIK GÖSTEREN TARAF TÜRKİYE"

Sınırı aşan, sardırganlık gösteren ve davranışını değiştirmesi gereken tarafın Türkiye olduğunu söyleyen Miçotakis; kendi ulusal güvenlik çıkarlarını ve egemenlik haklarını savunacaklarını kaydetti:

"Yunanistan saldırgan davranışlara, revizyonist söylemlere, Yunan egemenlik hakları ve Yunan egemenliğinin ihlaline varan eylemlere müsamaha göstermeyecek. Davranışını değiştirmek Türkiye'nin elinde. Sınırları aşan, saldırganlık gösteren taraf asla biz olmadık."

Miçotakis'in Reuters'a verdiği röportajdan bir kare

"BİZİ DESTEKLEYEN MÜTTEFİKLERİMİZ VAR"

"Ülkemizi savunma kapasitesine sahibiz. Ayrıca, bizi destekleyen müttefiklerimiz de (AB ve ABD'yi kastediyor) var" diyen Yunan Başbakan, anlaşmazlıkların uluslararası hukuk temelinde gözülmesi gerektiğini kaydederek; Türkiye'nin Yunan adalarının silahlandırıldığı açıklamalarına atıf yaptı ve bu söylemleri "kabul edilemez" olarak tanımladı.

Miçotakis Türkiye'ye aba altından sopa gösterdiMiçotakis Türkiye'ye aba altından sopa gösterdi: Müttefiklerimiz var

Macron'dan skandal Türkiye yorumu!Macron'dan Yunanistan'a destek: Skandal Türkiye açıklaması

Miçotakis ayrıca; müttefiklerinin "Yunanistan haklı" çıkışlarına Türkiye'nin şaşırmaması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 356
  • Dervaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi buyrun ulan biz kendimizi bildik bileli savaştayiz çoktan çok azdan az gider ikici zelenski buyur başlayalım
    Cevapla
  • Ercan 34 1 yıl önce Şikayet Et
    La oğlum otur yerinde iki karış toprağın var oda gidecek elinden
    Cevapla
  • recep- 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço artık DEVLETLER lafla değil TEKNOLOJİK icraatlarla hareket ediyor aslında sen bundan kırk yıl önce yunana başbakan olmalıydın ülkene bak laf attığın TÜRKİYE ye bak YAZIK SANA ÇOK YAZIK senin muhalifin kriyakos TÜRKİYE yi senden iyi biliyor sor da öğren
    Cevapla
  • recep- 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay miço vay halin hal değil yazık seni gördükçe çok üzülüyorum günden güne eriyorsun konuştukça da batıyorsun bu safsatalar yalanlar yalakalıklar artık değersiz devir teknoloji devri sen daha çekme suyla değirmen peşindesin YAZIK ÇOK YAZIK
    Cevapla
  • Ankaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    bir gece ansızın çıkalım şu adalara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası