Yunanistan Türkiye'yi BM'ye şikayet etti

Yunanistan, "Ege adalarındaki egemenliğine meydan okuduğu" gerekçesiyle Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'e şikayet etti.

Yunanistan Türkiye'yi BM'ye şikayet etti
Yunanistan Türkiye'yi BM'ye şikayet etti
GİRİŞ 27.05.2022 11:49 GÜNCELLEME 27.05.2022 13:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın BM'deki Temsilcisi Büyükelçi Maria Theofili tarafından Antonio Guterres'e gönderilen 4 sayfalık mektupta, "Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki adalarda Yunanistan'ın egemenliğine doğrudan meydan okuduğu ve bölgeyi istikrarsızlaştıran düşmanca ve revizyonist bir politika izlediği" iddia edildi.

Haber ajanslarına sızdırılan mektupta, Türkiye eylemleriyle bölgede barış ve istikrara zarar vermekle suçlandı.

Yunan elçi Maria Theofili ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres

"YUNANİSTAN'I SAVAŞLA TEHDİT ETMEKTEN KAÇINMAYA DAVET EDİYORUZ"

Mektupta, "Yunanistan Türkiye'yi, yasal olarak asılsız ve tarihsel olarak yanlış iddialarla Yunanistan'ın Ege adaları üzerindeki egemenliğini sorgulamaya son vermeye ve Yunanistan'ı savaşla tehdit etmekten kaçınmaya davet eder. Türkiye'nin son derece tehdit edici eylemleri arasında savaş uçaklarının uluslararası hukuka aykırı şekilde Yunan toprakları üzerinde tekrarlanan uçuşları da yer alıyor" ifadeleri yer aldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında; Ege Denizi'nden uzun yıllardır süren bir gerginlik var. Hatta iki ülke savaş uçaklarının, dönem dönem it dalaşına girdiği zamanlar da oldu.

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan mesajı: Blöf yapmıyoruz, ABD'yi de uyardıkÇavuşoğlu'ndan Yunanistan mesajı: Blöf yapmıyoruz, ABD'yi de uyardık

TÜRKİYE "BLÖF YAPMIYORUZ, İŞİ İLERİ GÖTÜRÜRÜZ" RESTİNİ ÇEKTİ

Türkiye ile Yunanistan arasında, son yıllarda Doğu Akdeniz başta olmak üzere; birçok kriz yaşanıyor. Atina; Ege'deki adaları uluslararası anlaşmalara rağmen usulsüz şekilde silahlandırıyor. Ankara da buna itiraz ediyor. ABD ise; Yunanistan'ı tabiri caizse "gazlayarak" arkasında duruyor. Dün de İsrail dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu konuya değinerek; "Yunanistan'ın 1923 Lozan ve 1947 Paris Barış Anlaşması çerçevesinde şartlı olarak kendisine verilen adaların statüsünü bozması uluslararası hukuka aykırı. Blöf yapmıyoruz, Atina uymazsa işi ileri noktaya götüreceğiz. ABD'nin denge politikasında sapma görüyoruz, uyarıyı da yaptık" demişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Uçak sanayimizi kapatıp elin gavuruna muhtaç eden kim olmuşsa beddualarım üzerine olsun
    Cevapla
  • Ahmet Büyükşar 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş baronları silah satmak istiyor. Barış onların para kazanması na engel oluyor. Zelinski şaklabanını kullanarak iyi para kazanmaya başladı lar. Şimdi de Mitçotakis i kullanarak para kazanabilirsiniz, hesabı yapıyorlar.
    Cevapla
  • ÖFKELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonun pek hayır gözükmüyor Yunanistan. Yazık edeceksin kendine. Haksız yere Türkiye'ye çok sünüyorsun.
    Cevapla
  • Yavuz sultan selim 1 yıl önce Şikayet Et
    85 milyon Ege denizine küçük çişini yapsa Yunanistan suyun altında kalır
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 1 yıl önce Şikayet Et
    Askerlerimiz çalınmış adalarımızı almak için hazırda beklemeli, en ufak saldırıda direk 12 mil içinde kalan bütün çalınmış adalarımız geri alınmalıdır Kıbrısın tamamı dahil. yüzlerce Kara konuşlu Atmaca füze bataryası Yunan tarafına bakacak şekilde konuşlandırılmalı, ilk kıvılcımda bu Atmaca bataryaları Yunanistan'ın askeri havalimanlarını ve hava savunma sistemlerini füze yağmuruna tutmalı, ondan sonrası kolay.. Büyümez isek küçülürüz, bunun tersi fizik kurallarına aykırı. Devletin dini İslam'dır ibaresi de gelirse daha da bereketleniriz, böylece meclisde ki kripto kravatlı Sabetay-Ermeni-Rum teröristleri deşifre olacak.
    Cevapla
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanunen yıllar önce adalar verilmiş alamazsınız hele zorla hiç alamazsın ancak kıbrıs da birşeyler yapabiliriz o da zor gözüküyor eski zamanlarda atılan imzalara dikkat edilseydi bu sorunlar yaşanmazdı.
    Cevapla
  • M.Erdinc 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ile akraba ve kanka olduğunu söyleyen yunan başbakan Bunak ABD baskanindan aldığı cesaretle bize yardım et TC yi sizin kizilderililere yaptığınız gibi katledelim yok edelim diyor Barbar suruluride bu şahsı ayakta alkışlıyor.sonrada biz medeniyetin besigiyiz diyor bu barbarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada