Macron'dan skandal Türkiye yorumu!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sonrası basına yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin AB'nin aldığı yeni kararların yanı sıra birçok meseleye değindi.

Macron'dan skandal Türkiye yorumu!
Macron'dan skandal Türkiye yorumu!
GİRİŞ 01.06.2022 02:50 GÜNCELLEME 01.06.2022 02:51
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Doğu Ege Adalarına ilişkin "meşru endişeler" taşıdığını çok sayıda Türk yetkilinin Yunanistan'ın adalar üzerindeki egemenliğini sorgulayan açıklamalarda bulunduğunu savundu. Macron, "Bu ifadelerin en kısa sürede kınanması gerekiyor" dedi

Fransa'nın Afrika Birliği dönem başkanı Senegal ile gıda güvenliği konusunda görüştüğünü belirten Macron, kısa vadede Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde, Türkiye'nin yardımıyla Ukrayna'daki 20 milyon ton tahılı ülkeden çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Macron, Türkiye'nin konumu ve Karadeniz ile ilgili anlaşmalar kapsamında önemli bir role sahip olduğuna dikkati çekerek tahıl ve buğdayın Ukrayna dışına çıkarılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmelerden olumlu sonuçlar alındığını ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı, sorunun gelecek günlerde çözüme kavuşturulmasını umduğunu belirterek Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'in bu konudaki duruşunu ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in çözüm arayışlarını takdirle karşıladığını kaydetti.

ADALAR MESELESİ

Macron, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Doğu Ege Adalarına ilişkin "meşru endişeler" taşıdığını, çok sayıda Türk yetkilinin Yunanistan'ın adalar üzerindeki egemenliğini sorgulayan açıklamalarda bulunduğunu da savundu.

AB'nin, özellikle Fransa'nın Yunanistan'a desteğinin devam edeceğini belirten Macron, "Bugün kimse, (AB) üyesi bir devletin egemenliğini tehlikeye atamaz. Bu ifadelerin en kısa sürede kınanması gerekiyor." ifadesini kullandı.

MİÇOTAKİS DE ZİRVEDE TÜRKİYE'NİN KINANMASINI TALEP ETTİ

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğin devam etmesi halinde AB'den Türkiye'nin kınanmasını talep etti.

AB Liderler Zirvesi sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Miçotakis, "Türkiye'nin bu mantık dışı ve sonuçsuz stratejide ısrar etmesi durumunda bu konunun, haziran ayındaki AB Zirvesinde konuşulmasını talep ettim. Sonuç bildirgesinde, Türkiye'nin bu yeni, gereksiz ve faydasız provokasyonunun kınanmasına ilişkin net ve kesin bir beyan konulmasını istedim." diye konuştu.

Kiryakos Miçotakis, Yunanistan'ın Avrupa'da denizcilikte önde gelen ülkelerden biri olduğunu, dolayısıyla Ukrayna'dan tahılın çıkarılmasında Yunan gemilerinin önemli rol oynayabileceğini de savundu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 86
  • deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Salyangoz kafalar gelin kokunuzgelin eninde sonunda adalar bizim istediginiz kadar kinayin kibrisida tumuyle alacagiz gelin
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey macron ukrayna Avrupa birliğinin kapısı rusya vuruyor hadi durdursana gücün yetiyorsa sen veya AB tamaminiz birleşin bakalım rusyaya ne yapabileceksiniz ... Türkiye rusyaya da benzemez bir gecelik operasyonda anında o silah doldurduğunuz yunan adalarini ki o adalar aslında bizimdi alırız... ha yunanistani işgal etme niyetimiz yok ama kaşınani ciddi şekilde kasiriz ....
    Cevapla
  • Ufo 1 yıl önce Şikayet Et
    Buraya yaziyorum. 2025 de Yunanistan ukraina gibi olacak. Ukranya yi nasil Rusyanin önüne atmissa Amerika. Avrupa da Yunanistan i Türkiyenin önüne ariyor. Uyan Yunanistan uyan.
    Cevapla
  • Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalarda Yunanistan anlaşma kurallarını ihlal etmekte ve silahlanmaktadır.Adalar silahlanmayacaktı.Bizdede sayın Cumhurbaşkanı hariç önüne gelen sallamamalı bu konularda.Zaten Sayın Erdoğan gerekli cevabı veriyor gerek yok germeye.Eline kılıcı kalkanı alan atlıyor meydana.Bu gibi konularda ülkenin başı zaten konuşuyor cevabınıda güzel verdi.Lakin birde kraldan önde sallayanlar var.Lütfen.Zarar vermeyin ülkenin geleceğine.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haçlılara en iyi cevap, çok fazla güçlenerek caydırıcılığımızı göstermemiz lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!