Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Yunanistan ile anlaşmamızı bozduk!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk. İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Sonra başla ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın" dedi.

GİRİŞ 01.06.2022 13:17 GÜNCELLEME 01.06.2022 15:27
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında şu ifadelerle İsveç, Finlandiya ve Yunanistan'a tepki gösterdi:

Bölgemiz üzerinden yapılan her hesabı bozuyoruz. Ukrayna krizi sonrası NATO'nun kapısına dayandılar. Tekrar ediyorum; İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusuna terör örgütü PKK'ya verdikleri destek sebebiyle karşı olduğumuzu ilan ettik. NATO bir güvenlik kuruluşudur, terör örgütlerine destek kuruluşu değildir.

"YUNANİSTAN İLE ANLAŞMAMIZI BOZDUK"

Yunanistan'da ABD üslerinin kurulmasına imkan hazırladı mı? Hazırladı. Yunanistan'la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan'la. Şahsiyetli dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Ya ne yapıyorsun sen, kendine gel. Tarihten hiç ders almıyor musun? Sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın. Bunlarla artık ikili görüşmeleri yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek. ABD'de Rum lobisi imiş, Kongre'de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma. 

"KAPILARINA KİLİT VURULMASI GEREKİYOR"

Pek çok acı tecrübe ile belgeye bağlanmamış sözlere inanmamız asla mümkün değildir. İsveç ve Finlandiya'dan ve onların üyeliği için ısrarcı olanlardan bu ülkenin sınırları içinde terör örgütü ile bağlantılı tüm kurumların kapısına kilit vurması gerekiyor. Bize heyet gönderdiler, aynı akşam televizyonlarında Salih Müslim ile röportaj yapıyorlar. Harp oyunları PKK'yı YPG'yi yapıp meşrulaştırmaya çalışanlar bizi değil kendilerini kandırıyorlar. İsim isim kim olduklarını biliyoruz. Avrupa'da yürüyüşlerini pankartları ile yapıyorlar, o ülkenin güvenlik güçlerinin koruması altında. 

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 90
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsana hiç mi inandırıcı gelmez söyleneler.
    Cevapla
  • Alpay 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis yanindayiz vur gec
    Cevapla
  • Paşa 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bunlar sözde kalmasın Bu firavun larin haddini bildirelim
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ile tüm iliskiler kesilmeli askeri dahil
    Cevapla
  • osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen olmasan bu vatanın hali ne olacak Rabbim hayırlı uzun ömürler versin sana yoksa bu pantalonunu çekemeyenlerle vay halimize..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor