Yunanistan'a beklemediği yerden uyarı: Türkiye haklı

Yunanistan'ın en saygın gazetelerinden Kathimerini'nin Genel Yayın Yönetmeni Alexis Papachelas, Adalar konusunda Türkiye'nin haklı olduğunu vurgulayarak, "Ankara, BM'ye başvurabilir. Hatta askeri güce başvurabilirler" dedi.

Yunanistan'a beklemediği yerden uyarı: Türkiye haklı
Yunanistan'a beklemediği yerden uyarı: Türkiye haklı
GİRİŞ 09.06.2022 08:26 GÜNCELLEME 09.06.2022 08:28
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Ege'deki adalara silah yığan Yunanistan'a, Türkiye'den sonra bir uyarı da "içeriden" geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "Yunanistan mektuplarımıza adam gibi cevap versin, değilse Ege Adaları'nın egemenliğini tartışmaya açtık, açmaya devam edeceğiz" sözleri, Yunanistan'da gündem oldu.

"ATİNA İHLAL YAPIYOR, TÜRKİYE BM'YE BAŞVURABİLİR"

Ülkenin önde gelen gazetesi Yunan Kathimerini'nin Genel Yayın Yönetmeni Alexis Papachelas, Yunan televizyonu Skai TV'de Ege'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Papachelas, uluslararası hukukun Türkiye'den yana olduğunu söyleyerek; "Türkiye, Birleşmiş Milletler'e başvurabilir. Yunanistan'ın askersizleştirme şartlarını ihlal ettiğini söyleyebilir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN GEREKÇELERİ HAKLI, ASKERİ GÜCE BAŞVURABİLİRLER"

Yunan gazeteci, Türkiye'nin haklı gerekçeyle askeri gücüne başvurabileceğini de belirterek, "Türkiye bunu yaparsa, adalara deniz ablukası uygulayabilir. Buna hakkı olacaktır. Biz henüz orada değiliz ama Türkiye inşa ediyor" diye konuştu.

Yunanistan tarafından silahlandırılan bazı adalar

"TÜRKLERİN SAVUNMALARI GÜÇLÜ"

Türk gazetecilerin baskı kurduğunu ve Yunanistan'ın "iletişim savaşında" elinin zayıf olduğunu belirten Alexis Papachelas, "En büyük sorun iletişim alanında. İletişim savaşında Türk gazeteciler bastırıyor. İddialarını güçlü savunuyorlar. Askeri olarak ise Türkiye ile denk olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 196
  • Dkyc 1 yıl önce Şikayet Et
    Askeri olarak denk olduğunu ""düşlüyorum" demek istedi herhalde. Gece gece sesli güldüm
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlar Türkkerle hicbirzaman denk olamaz olmadi olamayacak Allahin izni mzsadesiyle serbet icmeye haziriz Muhamedin askerleri geldi!!!
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Savas cikcani sanan arkadaslar savas falan cikmaz keske yunanistan saldirsa keske savas baslatsa lakin onlar boyle bir seye cesaret etnezler onlarda sonlarinin ne olcagini bilirler bizde savas cikaramayiz orasida kesin
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Oldu bittiyle yapilan anlasmalar gecersizdir. Zamani gelince yapilan anlasmalarin zaman kazanmak icin yapilan uyduruk anlasmalar oldugu ortaya cikmistir. İtalya ila gecici anlasma yap, anlasmaya uyma, Yunanistana cerez olarak silah bile atilmadan devret boyle anlasma tarihde belkide ornegi yoktur. Ornegi olanlarda yok degil hani, bir devletle savas yaparsin, o gun gucludursun cikarina andlasma imzalatin, daha senesini doldurmadan karsi taraf guclenmistir anlasmayi tanimiyorum ve gecerliligi bitmistir der ve savasi tercih eder, yapilan savasta karsi tarafi yenip, kendininin balirledigi antlasmayi yaptirmistir. Buna derler,pirince giderken bulgurdan olma...
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamana kadar aldinmi bundan sonra alasinki ha yunanistan bir aptalik yapipta turkiye ile savasa girerse ozaman alirsin onun haricinde almanin imkani yok
    Cevapla
  • Adki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence Savaş çıkarsa kazanırız ama işimiz biraz zorlanır, çünkü Dışarıdan Yunanlılar içeriden CHPKK-IPKK-HDPKK bunlarda onların tarafında içeride bunlarla uğraşacağız, Türk - Yunan savaşı çıkarsa bu 3 Parti Bozuntusu hemen Yunanistan la bir olurlar. İmamoğlu nun en samimi Dostları, kapalı kapı arkasında Allah bilir Yunan a neler Vaad ettiler.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Savas cikarsa icerde ve disarda temizlik olur turk ordusunun karsisinda kim durmaya cesaret ederse ezilip gecilir
    Cevapla
  • İmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hasbinallahu venimelvekil,
    Cevapla
  • Dayı 1 yıl önce Şikayet Et
    No.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi