Yunanistan'da ana muhalefet lideri Çipras'tan Türkiye'ye dostluk mesajı

Yunanistan'da ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, ziyaret ettiği Sömbeki Adası'ndan Türkiye'ye dostluk ve diyalog mesajı gönderdi.

Yunanistan'da ana muhalefet lideri Çipras'tan Türkiye'ye dostluk mesajı
Yunanistan'da ana muhalefet lideri Çipras'tan Türkiye'ye dostluk mesajı
GİRİŞ 09.06.2022 02:17 GÜNCELLEME 09.06.2022 02:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çipras, Sömbeki Adası'nda gazetecilere, Yunan halkının egemenlik ve egemenlik haklarını korumak adına birlik içerisinde olduğunu belirterek, "Tahriklerin artması için bir neden yok, özellikle Ege'nin her iki tarafının da istikrar ve barışa ihtiyaç duyduğu bir dönemde." diye konuştu.

İki halk arasında uzlaşılmayacak bir sorun olmadığını belirten Çipras, "Komşu ülkenin her zaman diyalog ve barışı destekleyen demokratik sivil güçlerine sesleniyorum. Bu çaba sürdürülmeli. Gerginlik kimsenin faydasına değil." dedi.

Çipras, iki ülke arasındaki kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) gibi sorunların uluslararası hukuk temelinde, Uluslararası Adalet Divanında çözülmesi gerektiğini savundu.

Dostluk, barış ve istikrarı destekleyen etkinlikler düzenlenmesi için çağrı yapan Çipras, açıklamasında "Milliyetçilik, her ülkede, sadece barış ve toplumsal birlikteliği değil demokrasiyi de tehlikeye sokar." ifadesine de yer verdi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • özmuşlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemezler Yunan .. Hepiniz aynı tohumun ürünü olduğunuz için ' ayıdan post Yunandan dost hiç olmaz.' Bizlere ait olan topraklar geri alınmadıkça , haklı olmamız bir şey ifade etmez. Benimse vermen gerekiyor. Vermiyorsan da biz almasını gayet iyi biliriz....! Bekle Yunan...!
    Cevapla
  • Veysel Kuş 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan Karabağ'ı aldı şimdi sıra bizde bizim olana sahip çıkmalıyız zamanı geldi
    Cevapla
  • Alattin Akova 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayı dan post Yunan dan dost olmaz.o 12 adayı yunana verilmesini kabullenemiyorum Daha önce bizim olanı almamız gerekir bence
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Yürü lan.. Hepiniz aynısınız..
    Cevapla
  • deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetdeyken arkadas olurlar iktidardayken dusman zaten adalari sonunda alacagiz olume care yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Savunma Bakanı Austin: “İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk”
Elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni dönem geliyor