Üç ayaklı müdahale planı: Yunanistan'ın yeni hedefi Alparslan

ABD ve Avrupa Birliği'nden aldığı destekle Ege Denizi'nde Türkiye karşıtı provokasyon ve gerilim faaliyetlerine hız veren Yunanistan'da, Miçotakis yönetiminin yeni hedefinin Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi Alparslan olduğu ortaya çıktı.

Üç ayaklı müdahale planı: Yunanistan'ın yeni hedefi Alparslan
Üç ayaklı müdahale planı: Yunanistan'ın yeni hedefi Alparslan
GİRİŞ 04.06.2022 14:36 GÜNCELLEME 04.06.2022 15:46
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Atina yönetimi, Ege'de tırmandırdığı provokatif faaliyetlerini, Alparslan sondaj gemisini hedef alarak Doğu Akdeniz’e genişletmeyi planlıyor.

Yunan Ta Nea gazetesi, Alparslan sondaj gemisinin faaliyetlerine göre Doğu Akdeniz'de askeri ve siyasi adımlar atmaya hazırlanıldığını öne sürdü. Yunanistan'ın, Alparslan'a müdahale etmeyi ve uluslararası zirvelerde gerilimi tırmandırmayı planladığı kaydedildi.

DÖRT SENARYO ÇALIŞTILAR

Yunan Savunma Bakanlığı'nın, Alparslan'ın Doğu Akdeniz'de olası sondaj planlarına ilişkin dört senaryo çalıştığı belirtildi. İlk senaryoda; sondaj faaliyetlerinin Türk kıyılarına yakın bölgede gerçekleşmesi ele alındı. İkinci senaryoda, Türkiye'nin Kıbrıs münhasır ekonomik bölgesinde sondaj faaliyetinde bulunması. Üçüncü senaryo, Alparslan'ın Atina ile Kahire arasında imzalanan münhasır ekonomik bölge anlaşmasıyla belirlenen sınırda faaliyet göstermesi. Dördüncü ve Atina tarafından en istenmeyen senaryo ise; Türkiye-Libya deniz yetki sınırları anlaşması çerçevesinde Girit'in güneyinde Alparslan'ın sondaj faaliyeti gerçekleştirmesi olarak belirlendi.

ALPARSLAN'A ÜÇ AYAKLI MÜDAHALE PLANI

Miçotakis yönetiminin bu dört senaryoya göre çeşitli müdahale hazırlıklarını gündeme aldığı kaydedildi. Buna göre ABD'den alınan "Mark V" hücumbotları müdahale amacıyla hazır tutulacak. Yunanistan geçen yıl ABD'den 4 tane kullanılmış "Mark V" hücumbotu almış ve bunları modernize etmişti. Yine, Atina tersanelerinde üretilen ve deniz denemeleri tamamlanan, özel kuvvetler operasyonu için tasarlanmış bir geminin de Alparslan'a karşı hazır tutulacağı haberde belirtildi. Ayrıca Yunan ordusunun insansız hava araçları (İHA) ve elektronik harp sistemlerini de müdahale amacıyla test ettiği kaydedildi.

KAYNAK: TA NEA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 69
  • Türkay yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço conilere güvenme bak Ukrayna gözünün önünde yokoldu sanmaki sana gaz verenler senin arkanda duracak Türk milletinin sabrını taşıma sen değil sana gaz verenler ise Ege denizine gömeriz tarihten ders almayan Yunan çok şimardiniz
    Cevapla
  • M.T.67 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşı şuan kimse düşünmesin 2023 savaşsız geçelim üzerimizdeki yükü stmadan yeni yük sarmaya çalışıyorlar yunan bursda piyon no savaş hedef 2053 Allah yolumuzu açık etsin amn.
    Cevapla
  • Ergun Şanal 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz ağır siklette dövünüyoruz Yunanlılar horoz siklet bile değil ciddiye almayın bir sabah bari fecir başlangıcında Midilli Sakız Sisamı ana vatana dahil ederiz.Onlarda baba baba deyip Amerikayı beklerler.Türk ordusu girdiği yerden çıkmaz .Kıbrıs ta olduğu gibi
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaskani Erdogan mutlaka Pakistandan atombombasi almak zorunda Amerika karsinizda var Askeri güc olarak 1 sirada mutlaka atombombasi elimizde bulundurmak zorundayiz
    Cevapla
  • MHP 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin elinde su an 50 tane baslik var. onemli olan o basliklari washingtona veya pekine yollayacak fuzeyi yapmak
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombası 1967 De Pakistan'la bırlukte yapıldı sen merak etme var rahat ol
    Cevapla
  • Kommando 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmadığını nerden biliyorsun ?
    Cevapla
  • Sajo 1 yıl önce Şikayet Et
    O isi coktan beri halletti. Hazir bekliyor
    Cevapla
  • Mehmet Yaman 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen rahat ol elinde vardır ama ses çıkmaz
    Cevapla
  • Aagg 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kara sularındaki adaya çıkıp ziyaretler yapan micoyu adalara tekrar geldiğinde beraberinde kimlerle birlikte tutuklamaliyiz.izinsiz Türkiye toprağına giriyorlar o zaman ne kadar ciddi olduğunu muzu anlarlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri