Cihat Yaycı "Başımıza bela olacak" deyip uyardı: Hazırlıklı olmalıyız... Adım adım işgal!

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı Miçotakis'in AB ve ABD’ye gönderdiği 16 haritanın, Yunanistan’ın 3 aşamalı Ege’yi işgal planının bir parçası olduğunu söyleyerek “Konjonktürü kendine fırsat gören Yunanistan başımıza bela olacak." dedi.

Cihat Yaycı "Başımıza bela olacak" deyip uyardı: Hazırlıklı olmalıyız... Adım adım işgal!
Cihat Yaycı "Başımıza bela olacak" deyip uyardı: Hazırlıklı olmalıyız... Adım adım işgal!
GİRİŞ 05.06.2022 11:38 GÜNCELLEME 05.06.2022 11:38
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin Yunanistan’ın tezlerine karşı uluslararası platformlarda Mavi Vatan haritasını anlatması gerektiğini ifade eden Yaycı, “Konjonktürü kendine fırsat gören Yunanistan başımıza bela olacak. Her duruma hazırlıklı olmalıyız” dedi. Yunanistan’ın gündeme taşıdığı haritalarla ilgili Yeni Şafak’a konuşan Yaycı şunları kaydetti:

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye'yi AB ve ABD'ye şikayet için yanında götürdüğü Mavi Vatan haritası

TÜRKİYE ARTIK HAKKINI ARIYOR

Yunanlılar bu haritaları ABD ve Avrupa ile paylaşarak şunu söylüyor: “1970’lere kadar Türkiye bizim her şeyimizi kabul etmişti. Adalar Denizi, (Ege Denizi) bizim denizimizdi. Sonra bunlar yavaş yavaş Kıbrıs’tan başlayıp Kardak krizi, hava sahası ve benzeri söylemlerle hak iddia etmeye başladılar...” Maalesef Türkiye geçmiş yıllarda Yunanistan’ın oldu bittilerine gerekli tepkiyi vermedi. Şimdi ise Türkiye denizlerdeki hak ve menfaatlerinin farkında. Türkiye artık “hakkım var” demeye başladı.

Miçotakis'ten Türkiye'ye ağır ithamlar: Yunanistan'ı destekleyen ülkeleri de açıkladıMiçotakis'ten Türkiye'ye ağır ithamlar: Yunanistan'ı destekleyen ülkeleri de açıkladı

ABD CESARET VERİYOR

Türkiye’nin Libya ile anlaşma imzalaması, Sayın Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı’nın açıklamaları ile Yunanistan köşeye sıkıştı. Yunanlar şimdi Türkiye’nin diplomatik duruşuna karşı cevap vermeye çalışıyor. Konjonktüre göre uygun olduğunu düşünüyorlar. Türkiye Suriye’de harekata hazırlanırken, Finlandiya ve İsveç konusunda Avrupa’yı rahatsız eden bir duruş sergilerken, bu konjonktürden istifade etmek istiyorlar. ABD Başkanı’nın kendini “Bidenepulos” olarak takdim etmesi de Yunanistan’ı cesaretlendiriyor.

2017’DE İLAN ETTİLER

Yunanistan 2017’de 3 basamaklı “karasularını arttırma planı” başlatmıştı. Şimdi bu haritalarla o planı uygulamaya çalışıyorlar. Planın birinci aşamasında, hem Girit’te hem de Büyük-Küçük Çuha’da karasularını arttırma kararı almışlardı. Ama Türkiye’nin baskısıyla ikinci aşamaya geçemediler. Şimdi ikinci ve üçüncü basamağa geçmeye çalışacaklar. İkinci basamak Girit Adası ile Büyük-Küçük Çuha ve Mora Yarımadası arasında karasularını 12 mile çıkartmak. Üçüncü basamak Yunan karasularında 12 mile çıkartmak. Son aşama ise bütün Adalar Denizi’nde 12 mil ilan etmek.

1995 KARARININ ARKASINDA DURULMALI

Bugün Türkiye’nin duruşunu takdirle karşılıyorum. Bu konu milli bir mesele. İktidarıyla muhalefetiyle çok ciddi günler yaşıyoruz. Yunanistan başımıza bela çıkaracak. Bunun için şu andan itibaren çok net bir duruş sergilemeliyiz, her şeye hazırlıklı olmalıyız. TBMM 1995 yılında “Yunanistan’ın karasularını 6 milin üzerine çıkartması durumunda tüm güç unsurlarıyla karşı koyacağını” ilan etmişti. Bu duruştan taviz verilmeyeceğini bütün parti liderleri açıkça beyan etmelidir, iç siyaset hesabı yapılmamalıdır.

ARTIK BİLİMSEL BİR HARİTAMIZ VAR

Yunanistan’ın haritalarına kendi Mavi Vatan haritamızı anlatarak karşılık vermeliyiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül 2020’deki Doğu Akdeniz Sempozyumu’nda üniversitelere “kendi haritamızı hazırlayalım” talimatı vermişti. O talimat geçen hafta yerine geldi. İstanbul Üniversitesi bilimsel yayın olarak Mavi Vatan’ın haritasını çıkarttı. “Mavi Vatan-Bir Harita ve Bir Doktrin” adlı esere herkesin sahip çıkması gerek. Elçilerimize bu haritamız anlatılmalı, Türkiye’nin hakları konusunda bilgilendirilmeliler.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 156
  • Coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne demişler; Türkler savaşarak büyür! Anlaşılan Yunanistan'la hesaplaşma vakti gelmiştir ve böylece bi problem daha çözüm yaklaşmıştır!
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    kim savascak bu ulkenin elitlerimi yoksa bu ulkenin refahindan zenginligindwn faydalanmyan gariban ailerin evlatlarimi vatan milet sakarya efsanasi artik turkiyede bitti halkin arasina karisin bakim eskisi gibi savasmak isteyen varmi herkez tepkili cunku insanin degeri yok modern kolelik sistemi var hayatini yasayaman halktan nasil savasa gitmesini isticeksin ki
    Cevapla
  • Muhtar 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyi bekliyorsak? Girip alalım şu adaları. Şuan kimsenin kimseye savaş açacak durumu ve teçhizatı yokken bunu fırsata çevirip adaları alalim. ABD İngiltere fransa ve diğerleri Türkiye bye savaş ilan edemezler. O durumda ve kabiliyette değiller. Bu fırsat 100 yılda bir gelir. Şu adaları şimdi aldık aldık. Yoksa geçmiş olsun
    Cevapla
  • Nefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Ege ve doğu Akdenizde uluslararası kurum ve kuruluşlara bir tez sunması ve meydanı Yunan a bırakmaması gerekir. Mavi vatan haritası bizim bayrağımız gibi tüm dünyaya ilan etmemiz gereken bir harita olmuştur. Emeği geçenlerin eline yüreğine sağlık ... Bu harita bizim sınırlarımız dır. TBMM tarafından tüm partiler ortak mutabakatla mavi vatan konusunda ortak ağız ve konuşmalar yapmalıdır. Bu sınırlarımızı kararlı bir şekilde korumalıyız.
    Cevapla
  • Azerbaycanli 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesela yunanistan değil mesele içimizdeki Türk vatandaşı görünümlü Vatan hainleri yunanistandan daha önemli
    Cevapla
  • Vatandaşa sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet mavi vatan hakkında ne düşünüyor acaba.6+2=√×π
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...