Çavuşoğlu'ndan Miçotakis'e çok sert tepki: Aşağılık kompleksi, adam gibi cevap verin!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'ın ihlalden vazgeçmemesi durumunda adaların egemenliğinin tartışılacağını söyledi. Atina yönetiminin aşağılık kompleksi içinde olduğunu da vurgulayan Çavuşoğlu, "Adam gibi cevap verin" dedi.

GİRİŞ 07.06.2022 16:04 GÜNCELLEME 07.06.2022 19:05
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış
  • Yunanistan ile Türkiye arasındaki adalar gerilimi devam ediyor. Miçotakis'in haddi aşan açıklamalarına Ankara'dan çok sert yanıt geldi. 
  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan'ın aşağılık kompleksi içinde olduğunu söyledi ve "Adam gibi cevap vermeye" davet etti. 
  • Çavuşoğlu, ihlalin durmaması halinde adaların egemenliğinin tartışmaya açılacağını da vurguladı.

Ege adalarının statüsünü bozan ve Türkiye karşıtı lobi çalışmalarını artıran Yunanistan, son dönemde Ankara'yı hedef alan açıklamalar yapıyor. Batı'nın desteğini alan Yunan Başbakan Miçotakis, Türkiye'yi her fırsatta hedef göstermeye çalışıyor. 

Miçotakis'in geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalar ve son gelişmelerden sonra Türkiye'den çok sert bir açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina yönetimini uyardı ve "adam gibi cevap verme" çağrısı yaptı. 

Cihat Yaycı 'Başımıza bela olacak' deyip uyardı: Hazırlıklı olmalıyız... Adım adım işgal!Cihat Yaycı "Başımıza bela olacak" deyip uyardı: Hazırlıklı olmalıyız... Adım adım işgal!

Miçotakis 'Keçi'ye sarıldı! Erdoğan'ın resti sonrası mesaj vermeye kalktıMiçotakis 'Keçi'ye sarıldı! Erdoğan'ın resti sonrası mesaj vermeye kalktı

Yunan basını: Bu yaz çok sıcak geçecekYunan basını: Bu yaz çok sıcak geçecek

Yunanistan'ın her platformda Türkiye karşıtlığı yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, ABD'de F-16'ların Türkiye'ye tedarikini engellemek için yürütülen lobi çalışmaları yapıldığını söyledi. Yunanistan'ın agresif olmasının sebebini "aşağılık kompleksi" olarak açıklayan Çavuşoğlu, şunları söyledi: 

"AŞAĞILIK KOMPLEKSİ!"

Yunanistan'ın agresif olmasının sebebi nedir? Lozan ve Paris Antlaşmasıyla silahlandırmama koşuluyla kendisine verilen adaların statüsünü ihlal etmesi, bizim de bu ihlali uluslararası hukuk çerçevesinde gündeme getirmemiz. Yunanistan bu ihlalden vazgeçmezse adaların egemenliği tartışılır. Bu kadar açık net. Anlaşmalara uyacaksın. Sürekli herkese ders vermeye çalışıyorsun ama anlaşmalar ortada. Hukuki şekilde cevap veremedikleri için agresifleşiyorlar.

Bu aşağılık kompleksinin yansıması. Ben her gün çıkıp Yunanistan'a saldırmıyorum. Öyle bir ihtiyacım da yok. Halkın benden öyle bir beklentisi de yok.

Bir konuda çok başarılılar. Ne kadar haksız olsalar bile ağlamak konusunda çok başarılılar. Yüzünüze sarılırlar arkanızı döndüğü zaman nefret, kin, yalan, iftira; bunlar siyasetçi ve ülkelere yakışan tavırlar değil.

"YUNANİSTAN ADAM GİBİ CEVAP VERSİN"

Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin. İhlal gerekçelerinin hiçbiri geçersiz değil. İhlal bitmezse egemenliği tartışırız."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 110
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Verilen tavizlerin sonucu gelinen nokta. Çok geç olmadan ihtar ve süre verilmeli, herkese de bilgi verilmeli, süre dolduğunda durum değişmezse müdahale edilmeli!
    Cevapla
  • Szr 1 yıl önce Şikayet Et
    SN bakan rasmen yunani içinde gezdirmis
    Cevapla
  • Sed 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem çok doğru, hem çok geç bir açıklama, hem de yetersiz ! Senelerdir yunanistan gözümüze baka baka şeytanice sırıta sırıta bu adaları silahlandırıyor. Başlangıçta ses çıkartmadık, adamlar devam ettiler ! Olay bu ! Ta başladıklarında birleşmiş milletlere şikayet etmiş olsaydık, uluslararası hukuka başvurmuş olsaydık, ve bunun akabinde adaların statüsünü tartışma haline getirseydik, neticesinde de gerekirse güç kullanarak o adaları alırız tehdidinde bulunsaydık, bu çakallar bu kadar pervasız olamazlardı ! Sayın bakanım, bu adımları teker teker, aşamalı aşamalı atın ! Sadece açıklama yapmak yetersiz !
    Cevapla
  • s.pekoz 1 yıl önce Şikayet Et
    Diline sağlık. Birde Osmanlı tokadı patlassan..
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan a Misakı milli haritasını hatırlatmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler