ABD ve Japonya'dan Kuzey Kore'ye gözdağı

Kuzey Kore'nin hafta sonu yaptığı füze denemeleri sonrası Japonya ve ABD harekete geçti. İki ülke Japon Denizi'nde (Doğu Denizi) savaş uçaklarıyla tatbikat düzenledi.

ABD ve Japonya'dan Kuzey Kore'ye gözdağı
ABD ve Japonya'dan Kuzey Kore'ye gözdağı
GİRİŞ 08.06.2022 09:19 GÜNCELLEME 08.06.2022 09:19
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Japonya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Japonya ile ABD, Pyongyang'ın hafta sonu kısa menzilli 8 balistik füze fırlatışına cevap niteliğinde askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikata, Çitose üssünden Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetlerine (ASDF) ait dört F-15, ve Misawa üssünden ABD Hava Kuvvetlerine ait iki F-16 katıldı.

Tatbikatın, "Japonya ve ABD'nin her duruma müdahale edebilecek güçlü arzusu" ile "ikili ittifakını güçlendirmek için yakın iş birliğine" dikkat çektiği vurgulandı.

Son askeri tatbikat, ABD ve Japonya'nın son iki haftada düzenlediği ikinci askeri tatbikat olarak kayda geçti.

İki ülke, Kuzey Kore'nin biri kıtalararası olmak üzere 3 balistik füze denediği 25 Mayıs'ta da benzer bir askeri tatbikat düzenlemişti.

5 Haziran'daki son denemeyle birlikte Kuzey Kore 2022 başından bu yana 17. defa füze denemesi yapmış oldu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim olmayan Media goygoyculugu cok seviyor,,büyük gözdeagi,misliyle karsilik verildi,cok sert aciklama yapildi vs vs..
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim yang yong(her ne ise ismin) abi şu abd uçaklarına bir iki füze fırlatda biraz aksiyon görelim
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin'e ve Rusya’ya karşı ABD müttefiki Japonya ? Japonları onurlu gururlu insanlar olarak tanırız millet olarak. Onurları önemlidir. Gerekirse HARAKİRİ yaparlar. Ama son zamanlarda " ABD'nin Nagazaki ve Hiroşimaya atılan atom bombalarını unutup" ABD'ye KIYAKÇI pozisyonda olması tüm duygularımızı değiştirdi. Demekki artık para atom bombası sonrası "ÖLMÜŞ KARDEŞİNİ SIRTINDA TAŞIYAN ONURLU JAPON ÇOCUGUN" gurur duyulacak duruşunu da yeni nesillerde silip süpürmüş..
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi kuzey kore su lanet olasi ABD ye bir saldiriversen ne olur? Hadi biraz daha gayret.
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Bücür çok korkmuş !!!!!! olmalı )))))))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı
Silivri'de doğalgaz çıkarma çalışmaları: İlk ateş yandı, dağıtıma hazır