Erdoğan'ın, 'Miçotakis benim için bitmiştir' sözlerine Yunanistan'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı için sarf ettiği "Benim için Miçotakis diye birisi yok" sözlerine Yunanistan'dan cevap geldi. Açıklamada Erdoğan'la karşılıklı tartışmaya girilmeyeceği belirtildi.

GİRİŞ 24.05.2022 03:46 GÜNCELLEME 24.05.2022 03:52
Bu Habere 156 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis. ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında Beyaz Saray ve Kongre'de yaptığı görüşmelerde Washington'un Atina'ya F-35 savaş uçakları satması, Ankara'nın F-16 savaş uçaklarını modernleştirmek ve yeni savaş uçakları satın alma projesini ise engellenmesi için yoğun lobi yapmıştı.

ERDOĞAN: BUNDAN SONRASINI MİÇOTAKİS DÜŞÜNSÜN

Beştepe'de gerçekleşen Kabine toplantısının ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'ye F-16'ları vermeyin" talebinde bulunan Miçotakis'e çok sert tepki gösterdi.

"Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" diyen Erdoğan, "F-16'ları sakın Türkiye'ye vermeyin demek suretiyle Amerika'ya bu şekilde adeta telkinlerde bulundu. Şimdi biz, bu yıl Stratejik Konsey Toplantısı yapacaktık. Artık benim için Miçotakis diye birisi yok. Kendisiyle böyle bir görüşmeyi de yapmayı asla kabul etmiyorum. Çünkü biz, sözünde duracak, şahsiyetli, onurlu siyasetçilerle yola gideriz. Bundan sonrasını Miçotakis kendisi düşünsün. Kimlerle görüşecekse, kimlere nerede, nasıl üsler kurduracaksa buyursun kurdursun. Biz, bize yeteriz. Biz, kendimize yeteriz. F-16'lar konusunda da öyle zannediyorum ki Amerika herhalde Miçotakis'in ağzına bakarak kararını vermeyecektir." ifadelerini kullanmıştı.

YUNANİSTAN'DAN ERDOĞAN'A YANIT: MİÇOTAKİS ÜLKENİN HAKLARINI SAVUNUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e yönelik tepkisine yanıt gecikmedi. Reuters'in haberine göre, Erdoğan'ın sert açıklamasına cevap veren Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Miçotakis'in Yunanistan'ın haklarını ve uluslararası hukuku savunduğunu ve Yunanistan'ın dış politikasının da ittifaklara dayandığını söyledi.

"BİZİM POLİTİKAMIZ İLKELER POLİTİKASIDIR"

İkonomu, "Türkiye'nin lideriyle karşılıklı bir tartışmaya girmeyeceğiz. Bizim politikamız ilkeler politikasıdır" sözlerini kullandı.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 156
  • Ramis 1 yıl önce Şikayet Et
    Hidir budur ismin gibi dusuncerinde sacmalik biraz cemiyete gir kitap oku ulkeni askerini iyi tani cahil olma
    Cevapla
  • Tuna Son 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan amerikan yonetimine teslim edildi
    Cevapla
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    onlarin sorunu yunan savasa hazirlaniyor bende ne kadar silah var ise koyarim hakkim de yunan tam baksin komsu su bu olmaz adamlar dusman komsu yerine dusman deyin artik
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Miço ABD ye güvenme,,,,,, senin kaybettiğini gördüğünde Türkiye yi seçer....biz güvenmiyoruz zaten
    Cevapla
  • memo 1 yıl önce Şikayet Et
    1897 yi ozlemisler geri zekalilar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!