Lockheed Martin'den Yunanistan'a F-35 'müjdesi'

5. nesil savaş uçağı F-35'leri üreten Lockheed Martin firması, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in taleplerine yeşil ışık yakarak; "Her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. Öte yandan Miçotakis, ABD'de, "Türkiye F-16 almasın" diye lobi yaptı.

Lockheed Martin'den Yunanistan'a F-35 'müjdesi'
Lockheed Martin'den Yunanistan'a F-35 'müjdesi'
GİRİŞ 19.05.2022 20:04 GÜNCELLEME 20.05.2022 13:06
Bu Habere 183 Yorum Yapılmış

Global çapta yaptığı savunma sanayii haberleriyle ön plana çıkan saygın dergilerinden Defense News, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD ziyaretinde yaptığı F-35 açıklamalarını haberleştirdi.

'Türkiye'ye F-35'ler gibi F-16'lar da satılmasın' mektubu'Türkiye'ye F-35'ler gibi F-16'lar da satılmasın' mektubu

MİÇOTAKİS LOBİ ÇALIŞMALARI YÜRÜTTÜ

Miçotakis, Beyaz Saray ve ABD Kongresi'nde yaptığı görüşmelerde Washington'ın Atina'ya F-35 savaş uçakları satması, Ankara'nın ise F-16'ları modernleştirmek ve yeni jetler satın alma paketinin engellenmesi için lobi yaptı.

MİÇOTAKİS'TEN F-35 AÇIKLAMASI

5. nesil savaş jeti F-35'lerden bir filo (yaklaşık 20 adet) alma süreci başlatacaklarını ifade eden Yunanistan Başbakanı, bu uçakların 2030'dan önce Yunan Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmesini istediklerini söyledi.

Miçotakis ayrıca; F-35 ve F-16 savaş uçaklarını üreten Lockheed Martin firmasının Yunanistan'da ortak yatırım yapmak için ilgili duyduğunu kaydetti.

Miçotakis, ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef aldı: Asla kabul etmeyeceğizMiçotakis, ABD Kongresi'nde Türkiye'yi hedef aldı: Asla kabul etmeyeceğiz

LOCKHEED MARTİN'DEN F-35 AÇIKLAMASI

Defense News'e konuşan Lockheed Martin yetkilileri, yaptıkları açıklamada; Yunan hükümetinin taleplerine yeşil ışık yakarak; "Her türlü desteği vermeye hazırız" dedi:

"Yunan hükümetinin F-35 projesiyle ilgilenmesinden onur duyuyoruz. ABD hükümeti bünyesinde satın alma konusunda ihtiyaç duyulan her türlü desteği sağlayamaya hazırız."

ABD VE TÜRKİYE TARAFINDAN OLUMLU SİNYALLER GELMİŞTİ

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına önayak olan bazı Kongre üyeleri, geçtimiz haftalarda yine Defence News'e konuşarak; Türkiye'ye F-16 satışının NATO ve ABD'nin güvenliğine hizmet edebileceğini ifade etmiş ve bu satışa onay verebileceklerini belirtilmişti.

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışıkABD'den Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışık

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Kongre'ye son dakika Türkiye çağrısıBlinken'den Kongre'ye Türkiye ve F-16 çağrısı

Türkiye'yi F-35 projesinden attıran isimlerden F-16'lara yeşil ışıkTürkiye'yi F-35 projesinden attıran isimlerden F-16'lara yeşil ışık

BİDEN YÖNETİMİ TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞINA EN BAŞINDAN BERİ SICAK BAKIYOR

Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışına sıcak baktığı biliniyor. Daha önce yapılan açıklamalarda bu dikkatle vurgulanırken; satışa onay verilmesi konusunda Kongre'ye mektup dahi gönderilmişti.

En son ABD Dışişleri Bakanı Blinken da Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere askeri satış süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmeleri gerektiğini belirterek Kongre'ye mesaj vermişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 183
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan’ın ödeyemeyeceği 400 Milyar Euro borcu var, bunun parasını tabi ki AP onaylaması lazım .. Gırtlağına kadar gömülmüşler borç batağına
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD,nin ve NATO'nun güvenliğini sağlamak için Türkiye'ye Savaş uçakları ve diğer silahların satılması Muttefiklik ruhuna uygundur
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 1 yıl önce Şikayet Et
    F.35,den kovulduk Ama daha iyisini inşallah yaparız. Yerli SİHA,larin ardından yerli Savaş uçağımız geliyor. Kötü komşu mal sahibi yapar.
    Cevapla
  • Sabahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Alsınlar f35 i masrafını kaldıramazlar zaten onlarda ekonomik çökünrüye doğru gidiyorlar bizle kaşık yarışına girmeye çalışıyor onlarda mecliste Türkiye den başka şey konuşmuyor bizde dış güçler onlarda Türkiye
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    köpek biliyorki karşı dağda ASLAN var, kndisi yalnız olunca havlayamaz, arkasına sığındığı bir fili bulunca pokuna gömülerek etrafına havlamaya başlar ASLAN istifini bozmaz gün ola harman ola, o fil gün gelecek terkedecek seni barınağında pokunla oynayacaksın. havlamanı kes.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki