Biden yönetimi Kongre'den talep etti: Türkiye'ye satışına onay verin

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Biden yönetiminin Kongre'den Türkiye'ye yönelik yeni silah satışı paketine onay vermesini talep ettiğini duyurdu.

GİRİŞ 11.05.2022 14:06 GÜNCELLEME 11.05.2022 15:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Biden yönetiminin Kongre'den Türkiye'ye yönelik yeni silah satışı paketine onay vermesini talep ettiğini duyurdu.

Söz konusu pakette; çok sayıda mühimmatın satışı yer alıyor. Habere göre Türkiye ABD'den; AIM-9 Sidewinder füzeleri, AIM-120 Amraam füzeleri, bazı radar sistemleri ve diğer askeri ekipmanlardan talep etti.

Söz konusu paketin 400 milyon dolar değerinde olduğu ifade edildi.

F-16'LARDAKİ BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Öte yandan Türkiye'nin, F-16 Blok 70 savaş uçağı talebi de bulunuyor. Türkiye'nin F-16 Blok 70 talebi, 40 adet yeni savaş uçağı ile eldeki F-16'ların modernizasyonu için 80 adet kit tedarikini içeriyor.

WSJ'ye göre; eğer 400 milyon dolarlık silah alım paketi Kongre'de onaylanırsa, bu F-16 savaş uçaklarının satışına izin verilmesine de zemin hazırlayabilir.

F-16 paketinin ise; önümüzde 2-3 ay içerisinde Kongre'ye ulaşması bekleniyor.

Bakan Akar'dan 'sınırlarımız kevgir gibi' sözlerine tepki! 'Artık cin şişeden çıktı'Bakan Akar'dan F-16 açıklaması: Satış mümkün

Türkiye'yi F-35 projesinden attıran isimlerden F-16'lara yeşil ışıkTürkiye'yi F-35 projesinden attıran isimlerden F-16'lara yeşil ışık

ABD VE TÜRKİYE TARAFINDAN OLUMLU SİNYALLER GELMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; dün yaptığı açıklamada, ABD ile yürütülen F-16 alım görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının mümkün olduğunu söylemişti.

Geçtimiz günlerde ise; Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına önayak olan bazı Kongre üyelerinin; Türkiye'ye F-16 satışının NATO ve ABD'nin güvenliğine hizmet edebileceğini ifade ettiği ve bu satışa onay verebilecekleri belirtilmişti.

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışıkABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Kongre'ye Türkiye ve F-16 mektubu

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Kongre'ye son dakika Türkiye çağrısıABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Kongre'ye Türkiye çağrısı

BİDEN YÖNETİMİ TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞINA EN BAŞINDAN BERİ SICAK BAKIYOR

Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışına sıcak baktığı biliniyor. Daha önce yapılan açıklamalarda bu dikkatle vurgulanırken; satışa onay verilmesi konusunda Kongre'ye mektup dahi gönderilmişti.

En son ABD Dışişleri Bakanı Blinken da Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere askeri satış süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmeleri gerektiğini belirterek Kongre'ye mesaj vermişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • selim asaf 1 yıl önce Şikayet Et
    satmasın biz yapalım
    Cevapla
  • Net 1 yıl önce Şikayet Et
    Satmasınlar da biz kendimiz üretelim
    Cevapla
  • yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    yok , vermeyin biz yaparız, size de satarız, F 35 paramızı verin yeter.
    Cevapla
  • Sinan Can 1 yıl önce Şikayet Et
    F16 lar gelinceye kadar bizim 5.nesil uçak bitmiş olur onlara boşa para vermenin anlamı yok.
    Cevapla
  • Realist 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletivder ki ABD den uçak alınmasına onay vermeyin, ABD ye yapılan ödemelerin tazminatıyla iadesini isteyin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması