Bakan Akar'dan 'sınırlarımız kevgir gibi' sözlerine tepki! 'Artık cin şişeden çıktı'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "sınırlarımız kevgire döndü" diyenlere tepki gösterirken; ABD ile yürütülen F-16 alım görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının mümkün olduğunu söyledi. Savunma sanayii için ise, "Cin şişeden çıktı" dedi.

Bakan Akar'dan 'sınırlarımız kevgir gibi' sözlerine tepki! 'Artık cin şişeden çıktı'
Bakan Akar'dan 'sınırlarımız kevgir gibi' sözlerine tepki! 'Artık cin şişeden çıktı'
GİRİŞ 10.05.2022 13:02 GÜNCELLEME 10.05.2022 13:02
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da sınırın sıfır noktasındaki Şehit Yüzbaşı İlker Acar Hudut Karakolu'nda bir grup gazeteciyle söyleşi gerçekleştirdi.

Yunanistan ile gergin ilişkilere, Fransa ve İtalya ile yeniden ele alınmaya başlanan SAMP-T hava savunma sistemine, ABD ile yürütülen F-16 görüşmelerine, savunma sanayinde atılan yerli ve milli adımlara, Washington'ın PKK/YPG'ye olan desteğini ve sınır güvenliği ile alakalı konulara değindi.

"SINIRLARIMIZ KEVGİR GİBİ" SÖZLERİNE TEPKİ

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'in köşesinde verdiği bilgilere göre; televizyonlarda siyasetçilerin ve emekli generallerin "sınırımız kevgir gibi" sözlerine sitem eden Akar, şunları söyledi:

"Bilgi sahibi olmadan kanaat belirtmek doğru değil, entelektüel ahlaka da uygun olmuyor. Bu kadar açıklama yapılıyor, bu kadar izahatta bulunuluyor. Ama yalan haberler, sahte videolarla dezenformasyon yapılıyor, farklı algılar oluşturulmak isteniyor. Bunlar belli zamanlarda periyodik olarak yapılıyor. Bunların kaynağı içeriden ve dışarıdan, karışık. Amaçları Türkiye'nin dengesini, Silahlı Kuvvetlerin insicamını bozmak, terörle mücadeleyi akamete uğratmak. Bu yapılan dezenformasyon ile Türkiye'de dolaşan tüm yabancıların kaçak olduğu, sınırlarda bir engelleme olmadığı algısını yaymak istiyorlar. 'Sınırlar kevgire döndü!' diyorlar. Oysa hudutlarımızda çok ileri teknolojiler kullanılıyor. Hudutların korunmasını milli bir mesele olarak görüyoruz. Bunun polemik konusu yapılmaması lazım. Sadece hudut değil, savunma ve güvenlik millî bir konudur ve bunun günlük politikanın dışında tutulmasının önemli olduğunu değerlendiriyoruz."

Mehmetçiğin 8,5 metre karda eksi 32 derecelere varan hava şartlarında görevini yaptığını anımsatan Akar, "sınırlar kevgire döndü" diyenlerden beklentisini de şöyle ifade etti:

"Mehmetçiğin emeğine saygıdan başka bir şey istemiyoruz."

Mehmetçik 7/24 sınır nöbetinde

ABD'YE SERT UYARI: BÜYÜK DAĞIN BÜYÜK KIŞI OLUR

"Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru parçalandı. Biz oraya müdahale etmeseydik, terör oluşumlarını es geçseydik şu anda çok ama çok farklı problemlerle uğraşıyor olacaktık. Bunun kıymetinin, öneminin bilinmesi lazım. PKK eşittir YPG. Bunu herkese söylüyoruz. 'PKK ile YPG ayrıdır' demek bizim aklımıza hakarettir. Tırlarla, uçaklarla tonlarca yardım gidiyor ve bunları yaptıktan sonra “müttefiklik” diyorsunuz. Kendinizi kandırıyorsunuz. 10 sene oldu oradaki bataklığa saplandılar. Büyük dağın büyük kışı olur, büyük yanlış yapıyorlar."

SAVUNMA SANAYİİ: CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI

"Savunma sanayisinde cin şişeden çıktı. Yerlilik ve millilik oranının yüzde 80'lere yükseldiği bu dönemde; Türk Silahlı Kuvvetleri olarak insansız kara, deniz ve hava araçlarından helikopterlere, silah ve mühimmattan füzelere, hava savunma sistemlerinden elektronik harp sistemlerine kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyacımız olan sistemler yerli ve milli olarak tasarlanmakta, geliştirilmekte ve üretilmektedir."

"F-16 KONUSU OLUMLU SONUÇLANABİLİR"

"ABD'den F-16 tedariki ve modernizasyonu konusunda Yabancı Askerî Satışlar kapsamında süreci başlattık. Konuya ilişkin Kongre'den gelen bir soruya ABD Dışişleri Bakanlığı bir mektupla yanıt verdi. Söz konusu mektupta bazı olumlu unsurlar olmakla beraber ihtiyatlı olmak lazım. Bu uzun bir süreç, temennimiz bunun olumlu sonuçlanması. F-16 konusunun olumlu sonuçlanması mümkün mü? Mümkün. Muhtemel mi? Muhtemel. Ama kesin mi? Değil. Süreci yakından takip ediyoruz. Biz yeni F-16'ları alırsak kendi Milli Muharip Uçağımız üretilene kadar Hava Kuvvetlerimiz ciddi şekilde rahatlayacak."

FRANSA VE İTALYA'YLA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

"Türkiye, Fransa ve İtalya arasındaki ortak SAMP-T füze projesine ilişkin de Sayın Cumhurbaşkanımız konuya ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İtalya Başbakanı Draghi ile biz de iki ülkenin savunma bakanları ile görüştük. Bununla ilgili üçlü bir görüşme yapılması gerekiyor. Bu konuda  önümüzdeki günlerde olumlu gelişmeler olacağını değerlendiriyoruz."

"YUNANİSTAN'A MİSLİYLE MUKABELEDE BULUNUYORUZ"

"Yunanistan ile olan ilişkilerimizde uluslararası hukuka saygılıyız ve daima iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız. Mevcut sorunlarımızın barışçıl yol ve yöntemlerle çözülmesini arzu ediyoruz. Yunanistan ile yaşanan sorunlarda biz milyon kere haklıyız. Ne tarihte ne günümüzde dünyanın hiçbir yerinde karasuları 6 mil, hava sahası 10 mil olan bir ülke yok. Lozan Anlaşması'na aykırı olarak 16 ada silahlandırıldı. Yunanistan provokatif eylem ve söylemlerine devam ediyor. Belli dönemlerde artırıyor. Yunanistan'ın ihlallerine karşı misli ile mukabelede bulunuyoruz. Biz konuşalım, görüşelim, sorunları diyalogla çözelim diyoruz ama hiçbir oldubittiye de izin vermeyeceğimizi ne kendimizin ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını çiğnetmeyeceğimizi her zaman vurguluyoruz. Bu silahlanma gayreti ile Yunanistan ciddi bir maliyetin altına giriyor. Ekonomik durumları zaten malum. Bu şartlar altında bu tür abartılı bir silahlanma gayretinin getireceği mali külfetin, zararının komşu Yunanistan halkına olacağını görmek lazım. Bunu Türkiye için yapıyorlarsa az, savunma için yapıyorlarsa fazla. Biz uzattığımız dostluk elini tutun diyoruz ama haklı olduğumuzu bildikleri için masaya gelmiyor, kaçıyorlar. Türkiye'nin dostluğu önemli. Biz barış için daima bir adım önde olacağız."

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ / DENİZ ZEYREK
YORUMLAR 41
  • Avcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Paraşütle geliyorlar o zaman
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    chp ve avanesi muhalefet varken kapıyı kilitlemek de güven vermiyor, hırsız içeride, düşman içeride.
    Cevapla
  • Trk 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırf savunma sanayisindeki kazanımları korumak için ak partiye oy vereceğim. Ülke güvenli ise enflasyon zamanla düşer düşmezse de paradan birkaç sıfır atar yeniden başlarız ülkede güvenlik sorunu olursa ülke parçalanır bu enflasyonu ararız, evi versek bir çuval patates alamaz hale geliriz.Allah muhafaza. Allah teröristlere ve onların destekçilerine fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Since 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında itirazı olanların derdi başka da söylememiyorlar. PKK lı kardeşleri için hayat zorlaştı, dertleri bu aslında. Daha iyi günleri az kaldı, sınırın ötesinde de dolaşamıyacaklar.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşmandan silah almak için uğraşmayın Kendi sanayimize hız verin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak