'Türkiye'ye F-35'ler gibi F-16'lar da satılmasın' mektubu

Türkiye'ye F-16 satışı ve modernizasyon görüşmelerini baltalamak için daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı'na mektup gönderen FETÖ, PKK, Ermeni ve Rum-Yunan lobileri, "F-35 satılmadı F-16 da satılmasın" hezeyanlarını dile getirdi.

'Türkiye'ye F-35'ler gibi F-16'lar da satılmasın' mektubu
'Türkiye'ye F-35'ler gibi F-16'lar da satılmasın' mektubu
GİRİŞ 14.05.2022 15:31 GÜNCELLEME 14.05.2022 15:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün ABD'deki destekçilerinden Demokrat Parti New York Temsilciler Meclisi üyesi Carolyn Bosher Maloney, Yunan - Rum lobisinin bilinen isimlerinden Kongre üyesi Chris Pappas ile Florida Temsilcisi Gus Bilirakis, PKK destekçisi temsilcilerin de desteğini alarak, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e F-16 savaş uçaklarının Türkiye'ye satılmaması yönünde bir mektup göndermişti.

Talebin, Helenik Amerikan Liderlik Konseyi, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Amerikan Kürdistan Dostları, Hindu Amerikan Vakfı, Amerikan Helen Enstitüsü, Orta Doğu Forumu, Amerikan Yahudi Komitesi, PSEKA tarafından desteklendiği belirtilmişti.

Son günlerde ABD'deki bazı temsilcilerin olumlu açıklamaları ve Biden yönetiminin değişen tutumu, mektubu yazan ve destekleyen Türkiye düşmanlarını harekete geçirdi.

"F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARDINIZ, F-16 DA SATMAYIN"

Söz konusu örgüt ve lobiler, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına gerekçe olarak gösterilen şartların devam ettiğini, dolayısıyla F-16'larla ilgili anlaşma ve görüşmelerin devam etmemesi gerektiğini savundu.

Yunan-Amerikan Liderlik Konseyi (HALC) bir mektupta, "Yaptırımlara ve F-35 programından çıkarılmasına rağmen, Türkiye bu yaptırımlara yol açan durumdan -Rus S-400 füze sistemlerinin satın alınmasından- pişmanlık duymamaktadır. Türkiye, NATO müttefiki olan Yunanistan'a karşı Amerikan yapımı F-16'ları kullanıyor" diyerek, Biden yönetimini provoke etmeye çalıştı.

HALC adına Eddie Zemenidis imzasıyla yazılan mektuba, "Türkiye, Amerikan yapımı bir F-16 ile Yunan egemenliğine meydan okuyor, Yunan adaları üzerinde uçuyor" ifadeleri yer aldı.

YALAN VE ALGIYLA KARA PROPAGANDA

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklı hamlelerini gündeme getiren Zemenidis mektubunda, ABD silah sistemlerinin Türkiye'ye olası yeni satışının, ABD Kongresi'nin Doğu Akdeniz Güvenlik ve Enerji Ortaklığı aracılığıyla kabul ettiği ve kurduğu çıkarları baltalama riski taşıdığı yalanına sarıldı.

Ayrıca, Türkiye'ye F-16 satılmaması gerektiğine gerekçe olarak, Mehmetçiğin Suriye ve Irak'ta terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele gösterildi.

Hristiyan Savunması derneğinden Richard Ghazal, Türkiye'nin bu bölgelerde PKK-YPG ve DEAŞ gibi örgütlerle mücadelesine değinmeden ortaya, "azınlıklara saldırılıyor" yalanını attı. Ghazal, sözde saldırıya uğrayan azınlıklar arasında özellikle "Hristiyanları" vurgulayarak, dini algı oluşturmaya çalıştı.

Türkiye, terör örgütlerinin ele geçirdiği ve masum halka zulmettiği birçok Hristiyan kasabasını temizleyerek, bölgeye huzur getirmişti.

Orta Doğu Forumu'ndan V. Smith, Türkiye'nin Libya'daki meşru hükümeti destekleyerek, ülkede siyasi çözüm arayışlarına zemin hazırladığını bilmeyenler için, "Türkiye Libya'yı istikrarsızlaştırdı" yalanına sarıldı.

ABD VE TÜRKİYE TARAFINDAN OLUMLU SİNYALLER GELMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar; dün yaptığı açıklamada, ABD ile yürütülen F-16 alım görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının mümkün olduğunu söylemişti.

Geçtimiz günlerde ise; Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasına önayak olan bazı Kongre üyelerinin; Türkiye'ye F-16 satışının NATO ve ABD'nin güvenliğine hizmet edebileceğini ifade ettiği ve bu satışa onay verebilecekleri belirtilmişti.

BİDEN YÖNETİMİ TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞINA EN BAŞINDAN BERİ SICAK BAKIYOR

Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 satışına sıcak baktığı biliniyor. Daha önce yapılan açıklamalarda bu dikkatle vurgulanırken; satışa onay verilmesi konusunda Kongre'ye mektup dahi gönderilmişti.

En son ABD Dışişleri Bakanı Blinken da Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere askeri satış süreçlerini daha hızlı ve verimli hale getirmeleri gerektiğini belirterek Kongre'ye mesaj vermişti.

KAYNAK: HABER7, STAR GAZETESİ
YORUMLAR 11
  • Aagg 1 yıl önce Şikayet Et
    Bukadar nalet bir millet yok Yunanistan ile mutlaka bir savaş olacak kökü kazinacak bunların yatıp kalkıp Türkiye diyorlar .merak etmeyin kendi uçakları miz geliyor o zaman kime diyeceksiniz bakalım vermeyin diye
    Cevapla
  • M e t e 1 yıl önce Şikayet Et
    Hindu dostlar ne ayak... hindular 100 yil once de dusmandi halen de oyle. Beyaz Efendilerinin gozune bakamayip ne derlerse baslarini egip yapiyolar. Kac nesil gecti atin artik şu genetiginizdeki koleligi... her türlü zulme ugrayip insanlik onurunu ayaklar altina alan kastçılar.
    Cevapla
  • ALPASLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Babanızın hayrına mı veriyorsunuz oğlum sizden alacağımız var... Kırıklar sizi.
    Cevapla
  • olgi 1 yıl önce Şikayet Et
    burdaki FETÖ, pkk, Ermeni ve Rum-Yunan lobisi de zillet şeysi.
    Cevapla
  • Nedim 1 yıl önce Şikayet Et
    F35 çıkardılar ama biz halen daha parçasını yapıyoruz!!Adamlar parasını aldı ama uçak vermedi şimdi size F16 verelim diyorlar vermiyecekler bundan emin olun!!!yada Türkiye’ye İsveç Finlandiya’yı NATO ya kabul et verelim diyecekler!!inşallah çok yakında MMU Hazırlarız yoksa biz bunlara çok daha muhtacız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı