ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Kongre'ye son dakika Türkiye çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kongre'ye çağrı yaparak Türkiye ve Hindistan gibi ülkelere ABD'nin yabancı askeri satış süreçlerinin daha hızlı ve verimli şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 29.04.2022 00:21 GÜNCELLEME 29.04.2022 00:21
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Blinken, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesindeki bütçe oturumunda Amerikan dış politikasını değerlendirirken ülkesinin, yabancı ülkelere silah satışlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"BU BÜROKRASİYİ NASIL AŞABİLİRİZ?"

Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre Blinken, Güney Carolina Vekili Joe Wilson'ın, "Bana göre bizim yabancı askeri satışlarımız gereksiz bürokrasiyle sekteye uğruyor. Mesela Türkiye ve Hindistan gibi müttefiklerimize yardım edip onlarla çalışmamız için bu bürokrasiyi nasıl aşabiliriz?" şeklindeki sorusuna yanıt verdi.

Türkiye'ye uygulanan savunma yaptırımları kalkıyor: ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalyaTürkiye'ye uygulanan savunma yaptırımları kalkıyor: ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya

ABD Kongresi Türkiye'ye F-16 satışına 'hayır' derse... Dikkat çeken analizABD Kongresi Türkiye'ye F-16 satışına "hayır" derse... Dikkat çeken analiz

"ÖZELLİKLE ACİLİYETİ OLANLARDA"

ABD'li bakan, "Sizinle aynı fikirdeyim, bizim yabancı satışlarda daha iyisini yapmamız gerekiyor, özellikle aciliyeti olanlarda. Bu durum dürüst olmak gerekirse yürütme erkini ilgilendiriyor, tabii Kongre'yi de. Bu önemli bir nokta çünkü eğer biz bu ülkelere ortak olabilme pozisyonunda olursak Rusya ile öteden beri savunma ilişkisi olan pek çok ülke bu ilişkilerini yeniden gözden geçirir." ifadelerini kullandı.

"SÜREÇ DAHA HIZLI YÜRÜTÜLMELİ"

ABD'nin müttefikleriyle savunma iş birlikleri alanında bıraktığı boşluğun "Rusya tarafından doldurulduğuna" işaret eden Blinken, ABD'nin bu ülkelere silah satış süreçlerinin daha hızlı yürümesi noktasında Kongre ile daha yakın çalışmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye gereken bedeli ödediABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye gereken bedeli ödedi

ABD'den Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışıkABD'den Türkiye'ye F-16 satışına yeşil ışık

TÜRKİYE'NİN F-16 TALEBİ

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından kısa süre önce Kongreye gönderilen bir mektupta, Türkiye'ye F-16 satılmasının ABD çıkarlarına uygun olduğu değerlendirmesi yapılmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, geçen haftaki bir konuşmasında, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Hindistan'a CAATSA (ABD'nin Hasımlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası) yaptırımlarının uygulanıp uygulanmamasına ilişkin henüz nihai kararı vermediklerini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 87
  • SON MOHİKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı nın Turkiye için AZILI Bir düşman, Potansiyel bir tehdit olduğunu unutmayalım.. Saldırı için uygun bir zaman a ihtiyaçları var. PLAN Belli. Doğuda HDP Güdümündeki, Kürt postuna bürünmüş Ermeniler Marifetiyle iç çatışma çıkarmak..Böylece NATO TERÖR ÖRGÜTÜ nün 5.Maddesini çalıştırarak Ülkemize Saldırı yapmak için uygun zemin bulmuş olacaklar.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Rusya'ya ayar vermek için şimdilik ne istersek verecekler.Ama daha sonra ne isteyecekler işte en önemlisi bu oda devletimizin işi.
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle sanıyorsun. Onların rusya diye bir dertleri yok. Onlar sadece kendi halklarını ve ab'ni korkutmak istedikleri için rusyayı kullanırlar, tabi rusya da amerikayı... Anlaşmalılar yani...
    Cevapla
  • Pöh E 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle yalan ukrayna ve rusyaya şu anda tek yakın temas halinde olan köprü ülke olduğumuz için ılımlı davranıyorlar önümüzdeki yıllar içinde nefretleri bize artıcak ve bizi birileri ile savaşa zorluyacaklar niyetini çok önceden belli ettiler yunanistanı pkkyı güçlendirmeleri açık net bunlar bu saatten sonra bırakın uçağı topu kurusıkı mermisi vermiyecekler devletimizinde bunların palavralarını iyi bildikleri için doğru adımları atacağına eminim
    Cevapla
  • 765 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçaklar imansizlar
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Şahika tipi hipersonik top fırlatan railgun 'ları Ege ve Akdeniz kıyısındaki yüksek rakımlı tepelere yerleştirelim , 150 km etkili menzil içerisine yaklaşan savaş düşman gemi ve uçak filosunu hedef alalım , hipersonik top düşman filosu içerisine vardığında elektromanyetik bir şok dalgası yaysın , hepsinin elektronik devreleri çatır çatır yanıp işlevsiz hale gelsin .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...