Erdoğan haklı çıktı: İsveç'ten skandal PKK hamlesi

Türkiye'nin terör konusundaki tepkilerine rağmen bildiğinden şaşmayan İsveç, terör örgütü YPG/PKK'nın sözde siyasi oluşumlarından SDC'nin, 14 Mayıs'ta Stockholm'de "Üçüncü İstişare Forumu'nu" düzenlemesine izin verdi.

GİRİŞ 16.05.2022 20:35 GÜNCELLEME 16.05.2022 21:20
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

İsveç Başbakanı Andersson, bugün yaptığı açıklamada "NATO üyeliği için başvuru yapmaya karar verdik" ifadesini kullandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Finlandiya ve İsveç'le bir derdimiz yok fakat kendi bölgelerindeki askeri altyapının genişlemesi, Moskova'dan bir reaksiyona sebebiyet olabilir" sözleriyle tehdit ettiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise "Terör örgütlerinin yuvası" olarak nitelendirdiği İsveç tüm bu gelişmelere rağmen bildiğini okumaya devam ediyor.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İsveç'in terör örgütü YPG/PKK'nın uzantılarınca düzenlenen toplantıya ev sahipliği yaptığı ortaya çıkarken, YPG/PKK'ya yakın internet sayfalarında yer alan paylaşımlara göre, terör örgütü YPG/PKK'nın sözde siyasi oluşumlarından SDC, İsveç Dışişleri Bakanlığı ve Olof Palme Merkezi himayesinde 14 Mayıs'ta Stockholm'de "Üçüncü İstişare Forumu'nu" düzenledi.

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlarErdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar

ABD VE İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANLARI DA KATILDI

Toplantıya, YPG/PKK'lıllar ve ABD ve İtalya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri çevrim içi katıldı. Programda, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın işgal ettiği bölgelerde "ademi merkezileştirmenin başarıya ulaştırılması önerilerinin tartışıldığı" kaydedildi.

İSVEÇ UYARILARA RAĞMEN GEREKLİ ADIMLARI ATMIYOR

AA muhabirinin konuyla ilgili bilgi ve görüşüne başvurduğu İsveç Dışişleri Bakanlığı ise, herhangi bir yanıt vermedi. Söz konusu toplantının ikincisi geçen ay yine Stockholm'de yapılmıştı. Türk yetkililerden alınan bilgiye göre, İsveç söz konusu toplantılara alan açmaması için defaatle uyarıldı ancak İsveçli yetkililer gereken adımları atmadı.

Çin'den Finlandiya'nın NATO adımına tepkiÇin'den Finlandiya'nın NATO adımına tepki

PKK PAÇAVRASINI AÇTILAR

Stockholm'ün en ünlü caddesi Kungsgatan'da da bugün dev bir PKK paçavrası asıldı.

Polisin gösteriye müdahale etmediği görüldü.

ÖRGÜTÜN İSVEÇ'TEKİ RAHATLIĞI DİKKAT ÇEKİYOR

Öte yandan, terör örgütü yandaşları ve temsilcilerinin İsveç'te hiçbir engelle karşılaşmadan yaptıkları faaliyetler göze çarpıyor. Bunlardan birinde, Ocak 2019'da İsveç'in Borlange kentinde, örgüt yandaşları bir alışveriş merkezinde propaganda yapmıştı. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'a destek amacıyla yapılan eylemde, terör örgütü yandaşlarının taşıdığı pankartlardan birinde silah sembolü yer almıştı. PKK flaması ve terörist başının resimlerini taşıyan örgüt yandaşlarının bu eylemi, örgüte yakın sayfalarca "İsveç gençliğinden işgal eylemi" başlığıyla paylaşılmıştı. İsveç güvenlik güçlerinin, terör örgütü paçavraları ve terörist başının resimlerini taşıyan örgüt yandaşlarına engel olmaması göze çarpmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 82
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz halen Türkiye olarak akıllanmayız ne bekliyoruz Irak ve Suriye ye girin tamamını dümdüz edin yeter artık bu ABD ve Avrupa nın ikiyüzlü yalancığı yeter artık
    Cevapla
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransada ayni almanyada ayni abd de ayni yani butun nato uyeleri yardim ediyor
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    reis haklı çıktı isveç bundan sonra ağzıylu kuş tutsa neye yarar....
    Cevapla
  • Turks 1 yıl önce Şikayet Et
    1- pkkpyd ..üç harflilere derhal yardimi keseceksiniz. 2- Teröristlerin tümünü 1 -2 ay içinde Turkiyeye teslim edeceksiniz 3-Ulkenizdeki Kulucka ortamini darmadağın edeceksiniz. Ülkelerinizde tek terörist follugu bırakmayacaksınız. 4- Turkiyeye uyguladığınız tüm ambargoları kaldıracaksınız. 5- Yardımlarınız nedeniyle teröristlerce öldürülen tüm şehitlerimizin ailelerine tazminat ödeyeceksiniz. 6-Teroristlere desteğiniz için tum Türkiye halkından özür dileyeceksiniz. Tüm maddeler gerçekleştikten sonra karar verilecektir.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar yanlış yaptı Ukrayna yerine Finlandiya ve İsveç e girecekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı