Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: İsveç ve Finlandiya mesajı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada; "Türkiye'nin tepkisine rağmen NATO'nun, Finlandiya ve İsveç'in üyeliği konusunda fikir birliğine varacağından eminiz" denildi.

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: İsveç ve Finlandiya mesajı
Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: İsveç ve Finlandiya mesajı
GİRİŞ 17.05.2022 16:49 GÜNCELLEME 17.05.2022 17:20
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için düştüğü şerhin yankıları devam ediyor.

Son açıklama ABD'den geldi. Habertürk'ün Beyaz Saray açıklamasına dayandırdığı haberine göre; yapılan açıklamada "Türkiye'nin tepkisine rağmen NATO'nun, Finlandiya ve İsveç'in üyeliği konusunda fikir birliğine varacağından eminiz" denildi.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'ın, Finlandiya ve İsveç'in liderlerini 19 Mayıs Perşembe günü Beyaz Saray'da ağırlayacağı belirtildi.

Erdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlarErdoğan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar

ERDOĞAN: EVET DEMEYİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile yaptığı basın toplantısında; Finlandiya ve İsveç'in NATO adımına ilişkin olarak, "Teröristleri teslim etmeyeceklerine dair mesajları var. Bu iki ülkenin NATO'ya girmelerine 'Evet' demeyiz" demişti.

NATO üyeliği tartışması: Almanya ve Finlandiya'dan Türkiye açıklamasıNATO üyeliği tartışması: Almanya ve Finlandiya'dan Türkiye açıklaması

"YAPICI MÜZAKERELERLE DURUMU ÇÖZEBİLİRİZ"

Erdoğan'ın açıklaması sonrası bugün İsveç parlamentosunda konuşan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, "Türkiye ile NATO'ya başvuru konusundaki durumu, yapacağımız yapıcı müzakerelerle çözeceğimizden eminim" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABERTÜRK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 122
  • Muammer Akbas 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce şu milletin parasını yolla ve daha olmazsa bütün ilişkiler kesilir sonucuna katlanırsın biden F16.larda senin olsun F.35.lerde senin olsun sen önce Türkiyeden aldığın parayı iade et biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz oldumu biden o eski çamlar bardak oldu haaa zoraki koşarsın yunanamı güveniyorsun biliyorsun savaş Türkün cengidir bunuda açık seçik söyleyelim seve seve Vatanımız için cege gideriz varmi bir itirazın senin çaban yunanistanı Ukrayna gibi yapmak istiyorsun sorun yok yanında Güney Kıbrısıda alırız sorun yok çünkü orası bizim çok gözümüze batıyor bizim yerlerimiz ha ha ha ha oldumu biden yeni yetmeler bilmez bizlerin ezildiğimizi bizler ölmedik ayaktayız
    Cevapla
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok beklersin Amerika bugün son kararı verdi Reisimiz gelecek varısa göreceklerde vardır çünkü 1974.de benzetme bu konuyu bitti ha natodan çıkartmak isterseniz bize çok büyük bir iyilik etmiş olursun bıktık onunun bunun işini yapmakla birada Asya Türk devletleriyle Turan ordularıyla beraber birlikte yaşayalım unutma biden sen bunamışsın sen önce amerikanın içini düzelt hergün silahlı çatışma oluyor utandığından dışarı veremiyorsun bırak Recep Tayyip Erdoğan kararında dursun Reisimiz bizler yanındayız Reisimizin
    Cevapla
  • Turan duzceli 1 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner sap döner gün gelir hesap döner now NATO kefereler
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye baski tehdit kabul edilemez türkiye veto hakkini kullanmali
    Cevapla
  • nef'i 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok komiksin şu an
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...