Almanya'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine onay

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği talebini onayladıklarını açıkladı. Hükümet Sözcüsü Seibert ise; iki ülkenin NATO'ya üyelik talebinin en hızlı şekilde sonuçlanması için çalışacaklarını söyledi.

Almanya'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine onay
Almanya'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine onay
GİRİŞ 18.05.2022 14:19 GÜNCELLEME 18.05.2022 15:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Almanya Kabinesi, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği talebini onayladı.

Almanya Adalet Bakanı Marco Buschmann, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmak istemesinden memnunuz. Liberal demokrasiler birbirine yaklaşıyor ve NATO güçleniyor. Kabinede bugün üyelik başvurularını onaylamaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebinin en hızlı şekilde sonuçlanması için çalışacağız" dedi.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ NATO'YA RESMEN BAŞVURDU

Finlandiya ve İsveç bugün resmen NATO'ya başvurdu. İki ülke NATO'ya üye olabilmek için resmi başvuru mektuplarını NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e teslim etti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • _*(1453)*_ 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna kendi kendilerine şov yapıyorlar almanlar ve terör devleti arkadaşları isveç ve filandiya bilmeliki bu yol ankaradan geçer ülkelerinizdeki beslemeleri savunduğunuz müddetçe bu hayalleriniz bir ruyadan öteye gitmeyecek.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya kendi gibi terörist destekçisi olan sözüm ona devletleri onaylar tabi: gün gelecek almanya da yaptıklarının bedelini ağır ödeyecek.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    hans itine bak hele. ee noldu onay verdin de girebildiler mi nato ya? Türkiye yumruğu tepenize indirdi hadi girsinler ulan terörist hainler...
    Cevapla
  • Isa 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler Türkiye'ye Terörist ler ülkeme teslim edilecek başka çare yok
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bu karara tepkili olmadığına göre Nato ülkeleri de evet diyorsa demekki tek mesele Türkiye öylemi ? Diplomaside dostluk olmaz demişler boşa dememişler )))
    Cevapla
  • siverekli şakir 1 yıl önce Şikayet Et
    it itin ayağına basmaz derler ya, Almanya'nın yaptığı itliğin danişkası....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek