Bir Avrupa ülkesinde daha Rus işgali korkusu... Cumhurbaşkanı Sandu: Bizi AB'ye alın

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Avrupa Parlamentosuna (AP) hitap ederek, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine destek vermeleri çağrısında bulundu.

Bir Avrupa ülkesinde daha Rus işgali korkusu... Cumhurbaşkanı Sandu: Bizi AB'ye alın
Bir Avrupa ülkesinde daha Rus işgali korkusu... Cumhurbaşkanı Sandu: Bizi AB'ye alın
GİRİŞ 18.05.2022 18:50 GÜNCELLEME 18.05.2022 19:03
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Sandu, AP Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "AB düzeyinde siyasi kararların alınması gerektiğinin farkındayız. Bunların kolay kararlar olmadığının da farkındayız ancak Moldova'ya aday statüsü verilmesi doğru bir karar. Biz AB'ye aitiz." diye konuştu.

 "90 BİN KADAR UKRAYNALIYA EV SAHIPLIĞI YAPIYORUZ"

Yüz binlerce Ukraynalının savaşın başından bu yana Moldova topraklarını transit olarak kullandığını ve ülkesinin yarısı çocuk, 90 bin kadar Ukraynalıya ev sahipliği yaptığını belirten Sandu, bunun ağır bir yük olduğunu söyledi.

Avrupa Parlamentosu Genel Kuruluna katılan Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu (solda), AP Başkanı Roberta Metsola (sağda)

Sandu daha sonra AP Başkanı Roberta Metsola ile ortak basın toplantısına katıldı. Metsola, toplantıda Moldova'nın AB ailesine ait olduğu mesajını verdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden, Sandu ile görüşmesinin ardından yapılan yazılı açıklamada da "Borrell'in Moldova'nın AB üyeliği hedefine atıfta bulunarak, Birliğin bu ülke ile ilişkilerini daha da derinleştirme taahhüdünün altını çizdiği" kaydedildi.

Ukrayna'nın ardından Moldova da Gürcistan ile martta AB'ye üyelik başvurusunda bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 42
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı az hepiniz himayemiz altına gireceksiniz tekfurun bebeleri sizi. tebamız olacaksınız uleeeen
    Cevapla
  • BBG 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu NATO AB ayrımı kalkmalı. Her NATO üyesi AB, her AB üyesi ülke de NATO üyesi olmalı. Ancak böylelikle tam birlik sağlanır. Çok uzatmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Mustafa Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz olan her zaman bize oluyor yok türkiye dostumuz onsuz olmaz diyorlar pkk destekleyen onlar bizi birbirimize düşüren onlar dötleri sıkıştımı türküye dostumuz bizde bunları yemiyoruz bir an önce turan birligi kurulmalı
    Cevapla
  • Yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Notada bu devletler için ölecek Türkiye'den başka asker yok. Nato bitmiş. Olan bize olcak. Bizden silah alıp korusunlar kendilerini.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Natonun adı var kendi yok bu millettende nato devletlerine ölecek evlat yok,olamazda
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi 90 boncincik multece bizde ise 5 milyoncuk ula biz 50 yıldır kapıda bekliyoruz biz degilmiyiz awrupa ülkesi sizi gidi Haçlılar sizi şu
    Cevapla
  • Müsafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelir ABD AB ye bir D niz eksik korkudan ABD silahını askerini Avrupaya eyice yığıp Avrupa ABD nin kucağına oturdumu Büyük ABD projesi gerçekleşmiş olur.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı