ABD'den flaş Finlandiya ve İsveç adımı! Zirve sonrası Biden duyurdu

Beyaz Saray'daki kritik zirve sonrası ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımıyla ilgili resmi süreç için Kongre'ye gerekli bildirimlerde bulunduklarını resmen duyurdu.

ABD'den flaş Finlandiya ve İsveç adımı! Zirve sonrası Biden duyurdu
ABD'den flaş Finlandiya ve İsveç adımı! Zirve sonrası Biden duyurdu
GİRİŞ 19.05.2022 18:23 GÜNCELLEME 19.05.2022 19:23
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki görüşme sonrası İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD Başkanı Biden, ABD’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliğini güçlü şekilde desteklediğini ifade etti. İsveç Başbakanı ve Finlandiya Cumhurbaşkanı'ndan da NATO üyeliğiyle ilgili açıklama geldi.



BİDEN TALİMAT VERDİĞİNİ AÇIKLADI

ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliği için Kongre’ye talimat verdiğini ifade ederek, “Kongre’de her iki ülkenin de NATO üyeliği için onay sürecini başlatıyorum” dedi.

Biden ayrıca, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’nun tüm şartlarını karşıladığını belirtti.



İSVEÇ BAŞBAKANI: RUSYA SAVAŞI HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, 200 yıllık bir askeri tarafsızlığın ardından İsveç’in yeni bir yol seçtiğini belirterek, “Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırı bizim için her şeyi değiştiren bir andı” ifadelerini kullandı.

Andersson "Her türlü sorunun çözümü için Türkiye dahil tüm NATO üyesi ülkelerle farklı düzeylerde diyalog halindeyiz." dedi.

FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI: TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNE BAĞLI OLACAĞIZ

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ise “Finlandiya her zaman Türkiye ile iyi ikili ilişkilere sahip olmuştur” ifadelerini kullanarak, “NATO müttefiki olarak Türkiye’nin güvenliğine bağlı olacağız. Terörizmi çok ciddiye alıyoruz. Terörü her şekilde lanetliyoruz. Türkiye’nin tüm endişelerini açık ve yapıcı şekilde görüşmeye hazırız” dedi.

Halihazırda bu konuda Türkiye ile diyalog halinde olduklarını belirten Niinistö, bu görüşmelerin ilerleyen günlerde devam edeceğini kaydetti.
 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 119
  • Rotasız deli 1 yıl önce Şikayet Et
    sözle değil bu işler sözleşmeyle olur bidon efendi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman da başka sorun çıkıyor . İki ucu da bolu deynek. Şimdilik ortadan tutmak verek .
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay sizin kongreniz batsın sizde altında kalın inşallah. Dünyada ne olursa olsun bu itlerin kongresinden mi geçiyor bu ne saçmalık arkadaş. Hani NATO ittifak idi demek ki değilmiş üye olacakların başvurularını değerlendirecek bir kongresi bile yok ki ABD’nin kini kullanıyorlar
    Cevapla
  • Afyonlu emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    İkisinide veto edelim şartimizin Türkiye'nin iki ulkedeki suclulari teslim alması ,anlasma yapalim nato yazili garantorluk versin,bozuldugunda suriyeye Türkiye girsin pkk lav edilsin nato dan kesinlikle yazıli anlasma alinsin bizim lozan gibi 100 senelik ,,,
    Cevapla
  • Vatandaş 05 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lan ordan dersiniz ülkemizden kovduk natoya girince geri alırsınız beslersiniz yemezler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar