NATO'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Türkiye ile diyalog halindeyiz

İsveç ve Finlandiya'yı hızlı bir şekilde NATO üyesi yapmak istediklerini belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO'daki anlaşmazlıkların yeni olmadığını, sorunların çözüleceğini, Türkiye ile diyalog içinde olduklarını söyledi.

GİRİŞ 19.05.2022 17:22 GÜNCELLEME 19.05.2022 19:09
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jesn Stoltenberg; İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik başvurusu hakkında konuştu.

İki ülkenin üyeliği için NATO'dan hızlı bir çıkması gerektiğini belirten Stoltenberg, Türkiye'nin endişelerine de değindi.

"ANLAŞMAZLIKLAR YENİ DEĞİL"

NATO'daki fikir ayrılıklarına çözüm bulunabileceğine dikkat çeken NATO Genel Sekreteri, "NATO'da anlaşmazlık olması yeni değil, sorunlar çözülür" dedi.

"TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK ENDİŞELERİ İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ"

Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderilmesi noktasında harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan ve Ankara ile diyalog halinde olduklarını kaydeden Stoltenberg; "Türkiye'nin ifade ettiği endişeleri ele alıyoruz. Türkiye gibi önemli bir müttefik güvenlik endişelerini gündeme getirdiğinde bunu halletmenin tek yolu ortak bir zemin bulmak için oturup konuşmak" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE: TÜRKİYE'Yİ DİNLEYECEĞİZ

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace da "İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu sürecinde tüm üyeleri ve endişelerini dinlememiz çok önemli, Türkiye'yi de dinleyeceğiz" dedi.

BEYAZ SARAY'DA NATO ZİRVESİ

ABD Başkanı Joe Biden, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile iki ülkenin NATO'ya üyelik sürecini ele aldı.

ABD'den flaş Finlandiya ve İsveç adımı! Zirve sonrası Biden duyurduABD'den flaş Finlandiya ve İsveç adımı! Zirve sonrası Biden duyurdu

KAYNAK: HABER7
Enes Taha Ersen Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Enes Taha Ersen
YORUMLAR 123
  • turkim muslumanim 1 yıl önce Şikayet Et
    katiyetle hayir ben bir birey olarak. bunlar natoya girese olmaz yarin yine oisliklerini yapar yuna örnegi oldu gibi. hayir. hayir. 60 yil kapida beklesin ler. akilar baslarina gelir zaten tahil. en önemli dunyada. Rusya. bunlari. dersini versin. gaz tahil o guvedikler. kagit ve AB. balik yedirsin no. niyet. teh end. diyom bunlar bizi dusman giren kafirler. atayis odin ve. walhalanin cocuklari
    Cevapla
  • tanar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne saçmalıyorlar NATO genel sekreteri endişeden bahsediyor, deliminsiniz siz benim askerim şehit oluyor hala şehit veriyoruz kayıp ettiğiniz savaşın bedelini Türkiye'ye ödetiyorsunuz sonrada Türkiye'nin endişesini anlıyoruz diyorsunuz, ASIL BİZ SİZİN ENDİŞENİZİ ANLIYORUZ.
    Cevapla
  • turan şengül 1 yıl önce Şikayet Et
    abd teröristlere desteği ne olacak yahu küfür tek millettir kafir kafirin arkasındadır Türkiyenin bu haçlı zihniyet içinde ne işi var birileri zamanında bir yanlış yaparak natoya girmiş ise şimdi düzeltilmelidir ayı yanlışta israrla devam edilmesinin ne anlamı var nato ülkeleri zaten fetöye pkk ya pyd ye hdp deaşa her türlü desteği veriyorlar bizim bu yamyamlarla ne işimiz olabilirmiş
    Cevapla
  • kral 1 yıl önce Şikayet Et
    ayı dan post gavurdan dost olmaz
    Cevapla
  • Talip bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durum rusya ve ukraynadan daha kötü olduğundan yani savaşmadık halde bir savaş ülkesinden daha kötü durumda olan ekonomisi yüzünden malesef finlandiya ve isveç in nagoya katılımına ekonomik ve bir takım f16 gibi modası gecik silah temini karşılığında göz yumacaktır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı