Lukaşenko: Rusya'dan S-400 ve İskender satın aldık

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Rusya'dan gereken miktarda S-400 füze savunma sistemleri ve İskender füzeleri aldıklarını ve Belarus'un artık tamamen farklı bir orduya sahip olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 19.05.2022 21:32 GÜNCELLEME 21.05.2022 13:18
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'nın Nijegorod Bölge Valisi Gleb Nikitin'le bir görüşme gerçekleştirdi.

Lukaşenko burada; yeni S-400'ler ve yeni İskender füze sistemlerinden aldıklarını duyurdu.

S-400

"ARTIK ÇOK FARKLI BİR ORDUYA SAHİBİZ"

Görüşme sırasında konuşan Lukaşenko, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le anlaştık ve sizden gereken miktarda İskender, S-400 satın aldık, ordumuzu donattık. Artık bu silahların yer aldığı tamamen farklı bir orduya sahibiz. Bu silahlar, istenmedik, devasa boyutta hasar verebilir" dedi.

İskender füze sistemi

 
KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 38
  • Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın çoğu SSCB den kalma antikalari batı teknolojisi karşısında yerle bir oluyor.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya 1000 yillik tarihini yok etti.rusya yok olmali
    Cevapla
  • Gümüşsoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Keske turkiye de birkac tane daha alsa icim rahatliyacak
    Cevapla
  • fehm 1 yıl önce Şikayet Et
    2- akıncı üçağına seyir füzeleri dahi entegre edilebiliyor. elektronik harp sistemi ile birkaç dronu fransız savaş gemisi binlerce uçak olarak gördüğünü ve kilitlenme yapamadığını telsis konuşmalarında anlatıyodu. Yani bu demek oluyorki savaşın konjuktörü değişti. Artık uçak gemileri bile bu tür sistemler karşısında zayıf ve savunması yetersiz. TÜRKLER SAVAŞ TARİHİNİ BİRDAHA DEĞİŞTİRİYOR. ister kabul edin ister etmeyin artık bu bir gerçek.
    Cevapla
  • fehm 1 yıl önce Şikayet Et
    1- ukraynada devam eden savaşta kullanılan tb2 bayraktar insansız sihası, ruslar tarafından vurulana kadar ortalama 30 sorti uçuş gerçekleştiriyormuş. uçak 4 adet güdümlü roket ile havalanıyorki buda 120 isabetli atış demek. düşürülse bile düşen uçak sistem değil. başka uçağı al sisteme entegre et kullanmaya devam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak