ABD, Yunanistan'a 6 adet özel harekat botu hediye etti

ABD, Yunanistan Donanmasına 6 adet yeni şişme özel harekat botu hediye etti.

ABD, Yunanistan'a 6 adet özel harekat botu hediye etti
ABD, Yunanistan'a 6 adet özel harekat botu hediye etti
GİRİŞ 20.05.2022 11:36 GÜNCELLEME 20.05.2022 11:43
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Dedeağaç'a dev yığınakları, çok sayıda askeri yapılanmasıyla Yunanistan'ı adeta ABD üssüne çeviren Biden yönetimi ülkeye silah göndermeye devam ediyor.

ABD neden Yunanistan'da üs kuruyor? Üsler Türkiye'ye mi karşı?ABD neden Yunanistan'da üs kuruyor? Üsler Türkiye'ye mi karşı?

Daha önce Yunanistan’a 9,4 milyar dolarlık savaş gemisi satış ve modernizasyonu satan ABD, 2 gün önce de Başbakan Kiriakos Miçotakis'in ziyaretinde Yunanistan'ın 5.nesil savaş uçağı F-35 alacağını açıklamıştı. Yunanistan 3,5 milyar dolara mal olacak 20 adet F-35 savaş uçağını 2030’un başlarında hava kuvvetlerine dahil etmeyi planlıyor.

ABD'NİN SON HEDİYELERİ

ABD'nin Atina Büyükelçiliği sosyal medya hesabından Yunanistan'a 10 milyon dolar değerinde yeni 6 adet şişme özel harekat botu hediye edildiğini duyurdu. 

ABD, Yunanistan'a 6 adet özel harekat botu hediye etti

Yunanistan gazetesi Hellas Journal  ABD'nin yeni Atina Büyükelçisi George James Tsunis'in resmi hesaptan yaptığı paylaşımdaki "iki ülke deniz kuvvetlerinin işbirliği için önemli yatırım" açıklamasını Miçotakis'in ABD Kongresinde yaptığı açıklamanın ardından ABD ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de ele ele yürüdüğünü göstermesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 135
  • Balık kartalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde kralı var o botun ..bunuda yapamıyorsa grece bence karşımızada çıkmasın!. bizimde bi gururumuz var yani!.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan denizden gelen muhabirleri daha rahat,çabuk ölüme iter.yine demokrasinin beşiği avrupadan GIK çıkmaz
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul fetih edilirken rahipler Ayasofya da toplanmış melekler dişi mi erkek mi onu tartışıyorlar mış. Amerika yunanistanın her tarafına üs kurarken bizim papazlar ise hava alanının adına takılmış kalmışlar. Savaş boruları ötüyor uyanın artık. Düşman kapıda
    Cevapla
  • Haluk 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika göz göre, her tarafımızı kuşattı, alenen düşmanlık ediyor, bizimkiler hala onlardan medet umuyor, birleş Çinle, Ruslar la onlar düşünsün
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika silah satıyorsa alan ülkenin vay haline bunu biz çok yaşadık iyiki bize ambargo uyguladılar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de değişim: 2K formülü
Meteoroloji'den 34 ile son dakika uyarısı!